PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS vol saber si el Govern ha fet recomanacions a la CASS

Gili presenta diverses preguntes davant del Consell General

Per EL PERIÒDIC

Rosa Gili, al Consell General
Rosa Gili, al Consell General | TONY LARA
Els consellers Socialdemòcrates (PS) demanaran al Govern si hi ha hagut alguna indicació, mandat o recomanació per part de l’Executiu cap a la CASS per tal de preparar-se a poder optar al concurs de l’entitat gestora del Pla de Pensions de la Funció Pública. També des de les files socialdemòcrates volen saber si el Govern o la CASS han encarregat algun estudi en relació a la conveniència de que la CASS pugui esdevenir entitat gestora del Pla de Pensions de la Funció Pública i finalment sobre si caldria alguna modificació legislativa o reglamentària per permetre aquesta eventualitat. El PS, a través de la consellera Rosa Gili, va presentar ahir les preguntes al Consell General.
 
Segons el comunicat emès ahir pel PS, «en el treball parlamentari de la llei 23/2014, del 30 d’octubre, la comissió legislativa de Finances va permetre incorporar en l’article 16 la possibilitat que la Caixa Andorrana de Seguretat Social pogués optar al concurs per esdevenir l’entitat gestora del Pla de pensions de la Funció Pública». Així doncs, segons el PS el «grup majoritari» va precisar en l’articulat de la llei que la CASS s’havia de poder presentar al concurs «amb condicions d’igualtat amb d’altres candidats del sector privat».
 
Aquesta és una opció que, per al PS, podria ser «menys costosa per tots els partícips del Pla de pensions de la Funció Pública a l’utilitzar un organisme públic». «Tanmateix», continua el comunicat socialdemòcrata, «aquesta nova tasca implicaria algun cost afegit a la CASS (recursos humans o altres) que hauria de ser evidentment assumible pel mateix Pla». El PS creu que com que «la vocació essencial de la CASS no és la d’exercir d’entitat gestora d’un pla de pensions, per poder-hi pretendre, aquesta hauria de seguir indicacions de l’executiu per preparar-se per a aquesta eventualitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT