PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La meteorologia obliga a ajornar la travessa de l’Estret del segon grup

Les previsions apunten que només avui podran reprendre el repte

Per A. C.

El primer grup abans de prendre la sortida ahir a l’Estret.
El primer grup abans de prendre la sortida ahir a l’Estret. | FACEBOOK
La felicitat del primer grup del projecte Estret Solidari Andorrà, format per Benet Veloso, Lourdes Estapé i Víctor de Juan, després de completar la travessa a l’Estret de Gibraltar en només 3h 26min --que va suposar el tercer millor temps registrat aquest any-- va contrastar amb els problemes que van comportar per als altres tres nedadors andorrans les males condicions meteorològiques que es van donar al sud de la península ibèrica ahir. 
 
Un fort vent de ponent va impossibilitar a Pau Tàpia, Jordi Cerro i Gemma Riu creuar l’Estret. A primera hora del matí, a part del vent, Gibraltar es va aixecar amb una intensa boira que també va afectar la decisió de l’empresa encarregada de vetllar pels nedadors de no deixar-los creuar l’Estret. El segon grup del projecte solidari tindran avui la segona oportunitat i tornaran a dependran de la meteorologia, que també es presenta complicada. 
 
Tot i això, la previsió no és tant dolenta com demà, últim dia que tenen la possibilitat per a fer la travessa. «Segurament serà en unes condicions dures, però ho intentarem», va comentar Tàpia, que va afegir: «Estem mentalitzats que sortirem demà. Igual s’aixeca un bon dia i tenim sort». L’hora prevista per a la sortida és les 7h del matí, si el temps i el vent ho permeten. «Intentarem negociar fer-ho un altre setmana o mes en cas que finalment no puguem fer la travessa», va afegir el nedador. Tàpia és conscient que si creuen l’Estret avui, les condicions no seran tant òptimes com en el primer grup, que va tenir més sort i un dia de sol. «Si tinguéssim un temps com el dilluns podríem fer la travessa en 3h també. Però potser ho fem en un temps que rondarà les 5 hores, no ho sé segur», va explicar el nedador andorrà.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT