PUBLICITAT

Andorra La Vella

Saboya creu en l’estabilitat de les relacions amb la UE

El ministre assegura que el cas BPA no afecta a l’apropament amb la UE

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Afers Exteriors en un Consell General.
El ministre d’Afers Exteriors en un Consell General. | TONY LARA
El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, va comentar ahir que no creu que «els esdeveniment més recents que han ocorregut al país» hagin afectat de forma negativa als apropaments amb la Unió Europea (UE). Més bé el contrari, «han fet que Andorra estigui més preparada per afrontar la situació, ja que havíem iniciat un procés de reformes per poder competir en unes regles de joc homologables». A més, va afegir que es confirma que «l’únic camí viable per al futur és la idea d’una Andorra capaç de competir dins un marc de regles comunes en molts àmbits». Així doncs, el ministre creu que cal «continuar amb el procés de reforma i les negociacions».
 
 De la mateixa manera, Saboya va comentar que durant la tardor, es preveu finalitzar la primera fase institucional de l’acord d’associació amb la UE, podent així iniciar la segona, on segons el ministre, es tractaran afers «de temàtiques més sectorials, més lligades als sectors econòmics o a les quatre llibertats, com ara la lliure circulació de béns, de persones, de serveis i de capitals».Les perspectives de negociacions, però, «són per encara un o dos anys», segons va comentar Saboya.
A més, el ministre va assegurar que està previst «poder rubricar l’acord d’intercanvi automàtic durant aquest estiu i procedir a la signatura en els propers mesos». 
 
Llista de la Comissió Europea / D’altra banda i fent referència a la classificació d’Andorra dins la llista de la Comissió Europea de paradisos fiscals,  Saboya va assegurar que els qui «ens coneixen, són els primers en mostrar el seu suport vers la situació del país i les reformes que s’estan fent». A més «em de reconèixer que el que estiguem en la llista, no obeeix a la visió de la realitat d’Andorra en matèria de cooperació». Doncs Saboya atribueix que s’han firmat tractats i compromisos de doble imposició. 
A més, el ministre va recordar que des del moment en que es va conèixer la notícia de la llista, es va dialogar amb les autoritats europees i les veïnes, «i aquestes van donar una resposta molt positiva». I rebent suport per demanar la corresponent ratificació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT