PUBLICITAT

Andorra La Vella

La 32a Universitat d’Estiu gira entorn a l’acord Europeu

Personatges de prestigi s’encarregaran d’impartir les conferències

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover.
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover. | TONY LARA
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va presentar ahir la 32a edició de la Universitat d’estiu d’Andorra. I és que aquest any la temàtica de les jornades gira entorn a la negociació de l’acord d’associació d’Andorra amb la Unió Europea, ja que Europa ha estat, al llarg de la història de la Universitat d’Estiu, «un tema protagonista, abordant-se des de diferents àmbits» segons va comentar Jover.
 
Sota el títol ‘Europa: reptes de futur’ la Universitat d’Estiu d’Andorra d’aquesta edició, se celebrarà entre el 31 d’agost i el 3 de setembre al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb la participació de personalitats de reconegut prestigi que seran els encarregats d’impartir les ponències i participar en els diferents debats. A més, Jover destaca que l’objectiu principal de l’esdeveniment, «és fer pedagogia del que representa l’aproximació a Europa des de diferents enfocaments i nivells». Doncs el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, considera que «la Universitat d’Estiu és una bona eina per poder desenvolupar reflexions amb un rigor important». Durant aquestes sessions es podrà començar a discutir sobre Europa, les seves problemàtiques, el seu funcionament i com Andorra pot adaptar-se a l’entorn europeu.
 
La inscripció a la Universitat d’Estiu és totalment gratuïta i està oberta a tothom. A més, permet obtenir un certificat que pot ser utilitzat per convalidar crèdits de lliure elecció per les universitats de la Xarxa Vives. Per aconseguir aquest certificat, però, cal assistir a un mínim del 80% de les conferències que conformen les jornades. Aquestes, tindran lloc des de les 18 fins les 21 hores. I l’acte d’obertura correrà a càrrec del cap de Govern, Toni Martí. A continuació, el periodista Jean-Paul Marthoz serà l’encarregat de fer la presentació, i a més de ser ponent, actuarà com a moderador dels actes i farà les conclusions de tota la jornada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT