PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FC Andorra: Plantilla mig definida

Justo Ruiz vol almenys sis cares noves i ja té el sí de gairebé la meitat de l’equip que va assolir l’ascens

Per Iván Moure

El cos tècnic -amb Justo Ruiz i Lucendo a la dreta- i la plantilla al fons, en la sessió previa a l’últim partit de lliga contra l'Albi, a finals de maig.
El cos tècnic -amb Justo Ruiz i Lucendo a la dreta- i la plantilla al fons, en la sessió previa a l’últim partit de lliga contra l'Albi, a finals de maig. | TONY LARA
L’FC Andorra ja s’ha posat mans a l’obra per confeccionar la plantilla 2015-2016 que jugarà a la Primera Divisió Catalana i de quina manera. El director esportiu, Santiago Xato Marín, ha començat el serial de renovacions i no li està anant gens malament. Ja té set jugadors lligats per continuar un any més sota les ordres de Justo Ruiz.
 
El tècnic té clares les línies mestres a seguir per assentar-se en aquesta categoria i això passa primordialment per renovar al gruix del vestidor. I així s’està complint. Ferran Pol, que l’estiu passat va signar un contracte de dos anys, és l’únic que té contracte en vigor. És el porter titular tant al club com a la selecció i obviament el tècnic no té cap intenció de desfer-se d’un dels actius de més pes al vestidor. Amb ell hi ha set més dels que estaven que han donat el sí. Són Xavi Gil, Àlex Sánchez, Miquel Gonçalves, Marc Ferrer, Leo Alves, Ludo i Juli Sánchez.
 
Hi ha d’altres com Sebas Gómez o Mateo Rodríguez que estan molt a prop de la signatura i d’altres amb predisposició com Oriol Roch, Víctor Hugo, Àngel, Luis i Riera, amb els quals s’ha contactat de manera informal, amb la intenció de fer-los –a la majoria d’ells– una proposta ferma per continuar, com també a un Brian Figliamonte que ho té difícil, per qüestions burocràtiques. Perquè Justo té clar també que Jarabo marxa i li ha dit a Peppe, Molins, el porter suplent Albert, el cedit per l’Atlètic Montsó Xavi Vieira «i algú més» que no va voler citar «perquè encara no li he dit amb ell» que no compta amb ells.
 
Si els plans van pel camí previst, que així està sent, el tècnic tricolor creu que necessitarà uns sis fitxatges. «Tenir una plantilla de 22 jugadors i tenir-ne dos per cada posició seria ideal per poder afrontar la pròxima temporada amb unes garanties mínimes», va assegurar Justo, conscient de què el grup 1 –Barcelona i Girona principalment– en el qual jugarà l’FC Andorra si no hi ha cap canvi d’última hora, és el més exigent dels dos.
 
CANVI AL GRUP 2?

L’entitat que presideix Lluís España ha demanat ser canviat al grup 2, beneficiós per la proximitat dels rivals, però la Federació Catalana només ofereix una alternativa: «Ells diuen que no poden fer-ho però que si trobem algun equip amb el qual intercanviar-nos, ho acceptarien. Hem contactat amb alguns clubs però no tenim gaires esperances al respecte», va indicar Justo.
 
NO TOCAR LA LLIGA NACIONAL

En tot cas, de les –almenys– sis incorporacions previstes hi ha una prioritat clara: un davanter centre. No es descarta Brian, però segons Justo: «Amb aquesta posició no podem especular. Ha de ser de qualitat i sobretot, assegurar-nos gols». Com és sabut, des que Justo és l’entrenador, l’FC Andorra té com a filosofia no buscar a la Lliga Nacional en l’aspecte de fitxatges si no és el propi jugador el que s’ofereix a jugar. Per tant, el club ha de buscar fora i de fet, espera resposta a un parell de propostes.
 
Les altres dues prioritats són un central, un mig centre i dos jugadors de banda –«de llarg recorregut, que puguin jugar de lateral o interior», va descriure Justo– i un porter. «Planificant amb antel·lació, el temps juga a favor», va sentenciar.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT