PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El FeMAP ja compta amb 26 municipis del Pirineu pel festival

L’esdeveniment aprofita santuaris o museus per fer les actuacions

Per EL PERIÒDIC

Claustre de la Catedral de la Seu d’Urgell.
Claustre de la Catedral de la Seu d’Urgell. | TONY LARA
El Festival de Música Antiga dels Pirineus arriba aquest any a la seva cinquena edició. I és que durant els mesos de juliol i agost, l’esdeveniment oferirà fins a 45 concerts en 26 municipis pirinencs. Aquesta mostra itinerant de música històrica, inclou a més a més Passejos Musicals i sessions Gastrofilm, pensats com activitats complementàries per gaudir també de l’entorn paisatgístic i natural que es pot trobar al Pirineu.
 
D’aquesta manera, del 3 de juliol al 30 d’agost, aquesta manifestació musical convida a gaudir de concerts en espais excepcionals com són algunes de les esglésies romàniques que esquitxen el Pirineu o a altres llocs singulars com santuaris, castells, museus, teatres i ateneus.
Permetent així descobrir les joies arquitectòniques del romànic i el seu entorn natural amb activitats complementàries. Aquestes són les propostes del FeMAP, una iniciativa a la qual aquest any s’han afegit els municipis de Sant Llorenç de Morunys, Sant Joan de les Abadesses i el municipi francès de Bourg-Madame, una incorporació que significa el primer municipi francès en formar part d’aquest certamen.
 
Dins el Festival, cal destacar també la tercera edició del Curs del Festival de Música Antiga dels Pirineus, reconegut internacionalment i que aquest any estarà dedicat a la música de principis i meitat del segle XVII. Dirigits i acompanyats pel violagambista Fahmi Alqhai, els deu alumnes seleccionats oferiran una mostra del treball realitzat durant el curs, el qual es desenvoluparà del 17 al 19 d’agost. Recordar a més, que cinc d’aquest 45 concerts es faran a la Seu d’Urgell, al Claustre de la Catedral i la Sala Sant Domènec.
 
Entrades femap / El Festival de Música Antiga dels Pirineus obre la venda anticipada no només per als 45 concerts, sinó també per als 3 passejos musicals i les 6 sessions Gastrofilm que tindran lloc entre el 3 de juliol i el 30 d’agost, en els 26 municipis pirinencs. D’aquesta manera, segons l’organització, es podrà «gaudir de la música antiga i aprofita les activitats complementàries del FeMAP per descobrir les joies arquitectòniques del romànic i el seu entorn natural».
 
Darreres incorporacions al festival / Després de les incorporacions dels municipis de Sant Llorenç de Morunys i Sant Joan de les Abadesses, el municipi francès de Bourg-Madame va anunciar la seva adhesió a la cinquena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus, convertint-se així en el primer municipi francès en formar part d’aquest certamen de 2015. La incorporació d’aquest municipi de la Cerdanya significa també l’expansió cap a França del FeMAP, «un festival que segueix creixent en nombre de poblacions i de concerts, i que auqets any compta ja amb un total de 26 localitats pirinenques» informa l’organització del festival. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT