PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rebaixes: Consells i legislació

Per JOSEP ROMERO

Un home creua un carrer de l’eix comercial amb una bossa després d’haver fet una compra.
Un home creua un carrer de l’eix comercial amb una bossa després d’haver fet una compra. | TONY LARA
Molts són a vegades els dubtes dels consumidors a l’hora de comprar en rebaixes, però el que ha de quedar clar és que els establiments tenen unes obligacions fixes. Els productes objecte de la venda en rebaixes no poden estar deteriorats ni haver estat adquirits amb la finalitat de ser venuts a un preu inferior a l’ordinari. Cadascun d’aquests productes ha d’indicar amb suficient claredat el cost juntament amb el preu rebaixat. Tanmateix, quan s’aplica una reducció percentual d’un conjunt d’articles exposats, es pot anunciar de forma genèrica sense necessitat que consti individualment a cada article.
 
Els béns objecte de la venda en rebaixes han de formar part de l’oferta habitual de l’establiment (productes de la temporada) i han de disposar de la mateixa qualitat, garanties i demés condicions que s’ofereixen quan es comercialitzen sense aquesta rebaixa.A diferència de la venda en rebaixes, la venda en promoció o en oferta o descompte consisteix en la comercialització de productes per un preu inferior o en condicions més avantatjoses que les habituals amb unes finalitats concretes, com per exemple fer conèixer o aconseguir augmentar les vendes d’un nou producte. Per tant, les promocions o ofertes puntuals no poden afectar un nombre elevat dels productes que ofereix l’establiment. En cas contrari aquestes es poden assimilar al concepte que defineix la venda en rebaixes.
 
La Llei de comerç tipifica com a infracció greu l’incompliment dels requisits i obligacions establerts en relació a les vendes promocionals, establint sancions i multes econòmiques per imports que van dels mil dos-cents als sis mil euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT