PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Cadí SCLL incrementa la facturació i arriba als 47 milions

La Cooperativa de la Seu factura un 5% més que l’any anterior

Per EL PERIÒDIC

Un treballador del Cadí envasant mantega.
Un treballador del Cadí envasant mantega. | ACN / FERRAN GARCIA
La Cooperativa Cadí SCLL, situada a la Seu d’Urgell, va facturar durant l’any 2014 un total de 47,16 milions d’euros, un 5% més que l’any anterior. La xifra es va donar a conèixer en l’assemblea general de socis de la Cooperativa, que es va celebrar la setmana passada, segons va informar RàdioSeu.
 
I segons la memòria del 2014, Cadí va tancar l’any amb un benefici de 60.000 euros només pel que fa als resultats de la marca pròpia. Recordar, però, que l’empresa urgellenca també forma part de la marca Llet Nostra i té participacions en d’altres empreses. Sobre Llet Nostra, en l’assemblea es va destacat que la unió de cooperatives catalanes també ha tingut resultats positius i ha crescut un 3,5% en un context de descens de vendes general, per la qual cosa ha augmentat la quota de mercat.
Pel que fa al preu de la llet, la cooperativa segueix la línia d’intentar garantir el millor preu possible als socis per la llet que aporten. Aquest any passat l’import mitjà es va situar en 0,386 euros el litre; per sobre de la mitjana catalana (0,354) i de l’espanyola (entre 0,352 i 0,334). Actualment, la marca té 134 socis a l’Alt Urgell i Cerdanya, dels quals 106 produeixen llet.
A més, durant el 2014, els ramaders van aportar a Cadí 68,6 milions de litres de llet, un increment del 3,4%. Així doncs, és el tercer any consecutiu de creixement de la producció. Però la cooperativa continua creixent, i és que en l’assemblea, també es va avançar algunes novetats sobre la celebració del Centenari de Cadí, com ara que aquest any es posarà a la venda un nou formatge, el Neu del Cadí, de pasta tova, i que s’editarà un llibre sobre aquests cent anys d’història, redactat i dirigit per l’historiador urgellenc Carles Gascón.
 
Ruta de les Formatgeries / D’altra banda, La Ruta de les Formatgeries, organitzada per l’Espai Ermengol-Museu de la Seu d’Urgell, proposa per aquest diumenge, 28 de juny, una sortida al poble d’Ossera per visitar la Formatgeria Serrat Gros i els altres establiments d’elaboració artesana que conviuen en aquesta petita població de l’Alt Urgell.
El desplaçament des de la Seu es farà amb vehicles particulars. Els participants podran veure de primera mà com s’elabora Serrat Gros, una de les marques de formatge més valorades dels Pirineus, amb diverses medalles i premis en concursos nacionals i internacionals. 
 
També es podrà conèixer la singularitat del poble esmentat, que concentra d’altres elaboradors i artistes del sector alimentari i artesanal com ara Cal Casal (melmelades), Cal Nogué (herbes) i Nico de Winter (escultura), que han coincidit a triar Ossera com a lloc per viure, treballar i crear en plena natura. Tal com és habitual en aquest cicle, l’activitat començarà al mateix Espai Ermengol, on els participants podran gaudir de les explicacions sobre la història del territori a través del formatge, amb l’exposició permanent que hi ha a la primera i la segona planta, i visionar un vídeo sobre la història de la Cooperativa Cadí seguit d’una degustació de productes de les DOP de Mantega i Formatge de l’Alt Urgell i Cerdanya.
Per participar en la Ruta de les Formatgeries cal apuntar-se trucant al 973 35 15 11 (Turisme de la Seu) o bé al 973 35 31 12 (Turisme Alt Urgell). També es pot enviar un correu a [email protected]. Com que el desplaçament és d’una hora en cotxe, el dinar es farà a Ossera i els qui ho desitgin es poden portar l’àpat que desitgin. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT