PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Lusitans no podrà jugar a l’Estadi Nacional contra el West Ham

El Nike Camp serà l’usuari de la instal·lació durant tota la setmana i impossibilitarà el canvi d’escenari

Per IVÁN MOURE

José Antonio Aguilar, moments abans de l’amistós contra el Don Denis al Comunal, la setmana passada.
José Antonio Aguilar, moments abans de l’amistós contra el Don Denis al Comunal, la setmana passada. | EMILIO PRENAS
L’FC Lusitans té un problema ben gros per a la tornada de la primera ronda prèvia de la UEFA Europa League, el pròxim 9 de juliol, dins de la gran sort que va tenir al sorteig en ser emparellat amb el West Ham de la Premier League. El fet d’haver de jugar contra un club d’enorme prestigi ha variat tota la planificació. Principalment la de l’escenari de competició, perquè l’habitual per als partits internacionals de clubs, l’Estadi Comunal, no dóna per més que uns 1.100 espectadors d’aforament i d’entrada, l’entitat anglesa va sol·licitar 2.000 entrades per als aficionats que preveu que es desplaçaran. Però la solució a tot això, que passava per emplaçar el partit a l’Estadi Nacional, amb 3.300 seients, ha desembocat en una resposta negativa.
 
El Govern és qui gestiona la instal·lació i dilluns –el dia del sorteig– ja va dir per boca del secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, que ajudaria en tot el que pogués, però no li ha estat possible. El motiu és que ja hi ha un inquilí aquell dia i, de fet, dels del 29 d’aquest mes, que no és un altre que el Nike Camp. Ocupa l’Estadi Nacional i també els camps d’Aixovall i Ordino, ja que aquesta estada mourà entre 350 i 400 nens.
 
L’Executiu va contactar amb la Federació Andorrana de Futbol per demanar-li un intercanvi. Cap problema. El següent pas va ser enviar un mail als responsables de l’estada, que van donar totes les facilitats per col·laborar, però es van topar amb un problema insalvable: les línies. 
 
La UEFA no permet en cap cas que hi hagi més línies que exclusivament les que formen part d’un terreny de joc de futbol –principalment pels drets televisius–, quan estarà convertit en tres de futbol set tal i com demanda el Nike Camp. Així doncs, contra la seva voluntat, Beal ha hagut de dir no: «No fa cap ilusió i entenem que aquesta demanda estava feta amb coherència perquè es tracta d’un cas excepcional, però no es poden canviar els plans per un problema logístic. No hi ha res a fer», es lamentava ahir el secretari d’Esports. «Tant per esborrar les línies que sobren com per pintar-les requereix com a mínim dia i mig de feina. La operativa per preparar el camp és el gran problema», va alegar. 
 
Així doncs, caldrà veure què passa amb la demanda de 2.000 entrades. Els equips visitants poden accedir com a mínim a un 5% d’entrades en comparació a l’aforament total però 400 és evident que es quedaran curtes. De d’ara el dilema de l’entitat que presideix Antonio da Silva , ben emprenyada per la negativa que ha rebut, serà aquest.
PUBLICITAT
PUBLICITAT