PUBLICITAT

Andorra La Vella

Tres anys de presó per posar en circulació moneda falsa

El Tribunal de Corts condemna la jove a pagar 100.000 euros

Per E. J. M.

Imatge d’arxiu d’una sala del Tribunal de Corts.
Imatge d’arxiu d’una sala del Tribunal de Corts. | TONY LARA
Els magistrats del Tribunal de Corts han condemnat a tres anys de presó ferma a una noia de 20 anys pels delictes majors de posada en circulació de moneda inautèntica, de la creació i ús de documentació privada falsa i de pertànyer a una organització. A més, la condemnada ha estat multada amb més de 100.000 euros. En canvi, el Tribunal l’ha absolt d’altres delictes majors dels quals se l’acusava, com la possessió de moneda inautèntica amb la intenció de posar-la en circulació. La Fiscalia demanava quatre anys de presó i una multa de 150.000 euros.
 
La jove, que està ingressada al centre penitenciari de la Comella des de fa més d’un any, va ser traslladada ahir al migdia a la sala de justícia per escoltar la sentència i, immediatament, va ser retornada a la presó perquè continuï complint la resta de la condemna. El temps que ha passat en presó preventiva es resta dels 36 mesos de condemna.
 
D’altra banda, els dos homes que  van ser jutjats per la seva presumpta connivència en el mateix acte il·lícit d’emetre moneda inexistent han estat absolts. La fiscalia sol·licitava per a tots dos 24 mesos d’arrest i el pagament de 20.000 euros per part de  cadascun d’ells.
 
Els fets / En el judici, celebrat a mitjans de maig, la noia va reconèixer els fets i va explicar com, el setembre del 2013 i a instàncies del seu pare, va obrir una empresa amb la finalitat d’oferir serveis d’organització d’esdeveniments. A través d’aquest comerç la noia va utilitzar dos mètodes de creació de líquid inautèntic: d’una banda, manualment, introduint el número de targeta de crèdit i el seu codi de seguretat, i, d’altra banda, amb targetes físiques clonades amb què feia cobraments d’operacions inexistents, l’import de les quals reintegrava més tard per disposar-ne en efectiu. 
 
En total, la noia va intentar realitzar transaccions per un valor de més de 96.000 euros. Només sis de les 22 operacions van tenir èxit, aportant-li uns beneficis d’aproximadament 40.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT