PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Un taller de cuina natural, premi d’emprenedoria

Es va iniciar el mes de gener i es van presentar 25 idees de negoci

Per EL PERIÒDIC

Els participants del Taller d’Emprenedors, ahir a la Universitat.
Els participants del Taller d’Emprenedors, ahir a la Universitat. | M. B. / ANA
La nova edició del Taller d’Emprenedors ha comptat aquest any amb la participació de 25 idees de negoci, de les quals han sortit 20 plans d’empresa reals. Aquest taller es va iniciar al mes de gener, i ahir es va celebrar l’acte de cloenda a la Universitat d’Andorra amb la presència del ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, que va destacar la importància de les reformes que ha emprès el país en matèria de creació d’empreses i l’acostament cap a Europa, perquè, va dir, «pot ser una gran oportunitat per a vosaltres». Durant l’acte es van lliurar els diplomes acreditatius a tots els participants que l’han superat satisfactòriament i es van reconèixer els tres millors projectes amb 2.000, 1.300, i 750 euros, respectivament. El primer premi va ser per a Pili Borra, pel seu projecte de classes de cuina natural, el segon premi se’l va endur Iolanda Sanmarcos, per un projecte de disseny i fabricació de productes artesans, i el tercer premi Sac-Nicté Garcia, per un projecte de producció audiovisual.

Després de cinc mesos, el Taller d’Emprenedors 2015 va arribar a la seva fi amb un acte de cloenda celebrat al Saló d’Actes de la Universitat d’Andorra que va servir per fer el lliurament dels diplomes a tots els participants, a més de l’entrega de premis als tres millors plans d’empresa, que consisteixen en una ajuda de 2.000, 1.300 i 750 euros. Pili Borra va ser la guanyadora del primer premi per un projecte de classes de cuina natural, Iolanda Sanmarcos va obtenir el segon premi pel disseny i fabricació de productes artesans, i el tercer premi va estar per a Sac-Nicté Garcia per l’elaboració d’un projecte audiovisual.

D’EMPRENEDORS, A EMPRESARIS / El coordinador del Taller d’Emprenedors, Joan Gonfaus, va estar l’encarregat de conduir l’acte destacant la participació de 25 idees de negoci, que finalment s’han convertit en 20 plans d’empresa reals. A més a més, també va destacar el fet que aquesta nova edició hagi estat protagonitzada per noies, ja que dels 25 participants, 21 han estat noies i quatre nois. Gonfaus va animar els participants a passar d’emprenedors a empresaris, i va assegurar que «els projectes d’aquesta edició del 2015 s’han caracteritzat per la gran diversitat d’idees de negoci».

Per la seva banda, el ministre de Turisme i Comerç, encarregat de presidir l’acte, va destacar la consolidació del Taller d’Emprenedors, i va qualificar els emprenedors com «una de les peces claus de la nostra economia».

Durant el seu discurs, el ministre va voler recordar les reformes empreses pel Govern per tal de facilitar la creació d’empreses, a més de l’acostament cap a Europa, assegurant que «us beneficiarà perquè s’obriran noves oportunitats». En aquest sentit, va aconsellar als emprenedors no centrar els seus mercats en el país, sinó «obrir-se a la resta de països i internacionalitzar-se».

Per la seva banda, el nou rector de la Universitat d’Andorra, Miquel Nicolau, també present a l’acte, va destacar l’actitud de les persones emprenedores i els va animar a incentivar-la «per dotar-vos de les eines necessàries».

L’acte va finalitzar amb una petita xerrada de l’ambaixador econòmic i esportiu de la Confederació Empresarial Andorrana, Douglas Pate, sobre motivació empresarial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT