PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una avaria afecta 8.000 usuaris i sobretot l’ús del TPV al comerç

La incidència, iniciada al migdia, encara no tenia solució a la nit

Per RAFA MORA

Una dependenta cobra en efectiu amb l’aparell TPV inutilitzat, ahir a una botiga de l’avinguda Carlemany.
Una dependenta cobra en efectiu amb l’aparell TPV inutilitzat, ahir a una botiga de l’avinguda Carlemany. | R. M. S.
La xarxa d’internet ahir era una autèntica muntanya russa. «Va i marxa», afirmava una dependenta d’una de les botigues de l’eix comercial d’Escaldes-Engordany que es queixava que no es podia operar amb el pagament per TPV i que això afectava a la caixa del dia. La situació la va provocar una avaria «per degradació del servei de fibra òptica», segons va informar Andorra Telecom. La incidència va deixar sense servei, o amb un servei intermitent i lent, a 8.000 usuaris, segons la companyia. Els problemes es van iniciar entre les 11.00h i les 12.00h, però ahir gairebé a la mitjanit encara no estava restablert el servei al cent per cent, tot i que els tècnics hi treballaven.
 
Internet va començar a funcionar malament poc abans del migdia d’ahir. Això es va notar en els domicilis, però les afectacions més greus es van donar en empreses. Un sector especialment afectat va ser el del comerç, ja que les botigues no podien cobrar als clients mitjançant el pagament per targeta perquè les centraletes no funcionaven. «No podem estar així, vénen clients i no els podem cobrar», es queixava ahir Dolors Canut, propietària de la botiga Casa Canut, a l’avinguda Carlemany, que a més protestava perquè considerava que aquestes avaries ocorren massa sovint: «Cada dos per tres estem així». No va ser l’única, ja que en nombrosos establiments, tant de comerç com d’hosteleria, els problemes eren idèntics. Amb tot, també és cert que com que l’avaria era «intermitent», alguns botiguers tot i saber dels problemes que hi havia, no es mostraven nerviosos perquè podien «anar fent». 
 
En tot cas, des d’Andorra Telecom es va asseverar que es treballava fins a la nit per solucionar una incidència que s’espera estigui resolta avui perquè tot torni a la normalitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT