PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comença el desmuntatge de la imatge de BPA

Els cartells publicitaris en algunes façanes es retiren i només alguns queden encara a la vista

Per RAFA MORA

Uns treballadors despengen, ahir, la publicitat en la façana posterior d’un dels edificis que dóna al carrer dels Paraires d’Escaldes-Engordany.
Uns treballadors despengen, ahir, la publicitat en la façana posterior d’un dels edificis que dóna al carrer dels Paraires d’Escaldes-Engordany. | TONY LARA
Que Banca Privada d’Andorra desapareix ja se sap i es confirma passejant pel carrer i observant. Són nombroses les publicitats que estan desapareixent, en el que suposa només el principi del camí que s’ha engegat per fer cosa del passat el que fins ara era una marca. La resolució de l’AREB de fa gairebé dues setmanes informava del camí que s’havia de seguir, que resumit molt resumit és que hi haurà un banc pont que administrarà l’Agència fins que, a finals d’any, es faci la subhasta que aporti un nou propietari i una nova imatge.
 
Fet així, és normal –sembla– que comencin els treballs per fer desaparèixer una imatge que no tindrà sentit en un o dos mesos, perquè amb el banc pont les sigles BPA passaran a ser part del record. D’aquesta manera, ahir per exemple uns treballadors s’afanyaven per despenjar un dels cartells gegants que han estat formant part de la imatge diària d’Escaldes-Engordany. Es tractava de la lona que vestia la façana del darrera d’una finca que dóna al carrer dels Paraires amb l’avinguda Nacions Unides. Però no és l’únic.
 
A Andorra la Vella, per exemple, hi havia altres dues façanes que amb dues fileres de focus il·luminaven dues pancartes gegants que també enlluernaven de dalt a baix la part lateral de dues finques idèntiques. Són les que donen al pàrquing del Fener, al carrer del mateix nom, i que es podien veure des del volant de qualsevol dels cotxes que pugen per la carretera de l’Obac direcció Escaldes, just abans de la rotonda del Quilòmetre Zero. Els cavalls negres que feien d’imatge de la marca BPA ara ja no existeixen, però les que sí aguantaven ahir a la nit eren les dues fileres de focus, gastant llum sobre unes parets blanques que esperen nous inquilins; qui sap si la nova imatge del banc que se suposa és per arribar després de la transició pel banc pont, allà pel pròxim desembre.
 
Una altra tanca publicitària desapareguda és la que hi havia a una altra façana d’una finca que donava a la Baixada del Molí amb Prat de la Creu. Això sí, no totes han volat, perquè encara viu, per exemple, una de molt gran i visual: la que es veu pujant des d’Espanya just en el Punt de Trobada. Però, com que van caient, el desmuntatge de la imatge del banc continuarà, fins la desaparició més absoluta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT