Chamonix

Ferran Teixidó fa un gran temps i obté un insatisfactori 12è lloc

El millor andorrà rebaixa en dos minuts el crono de l’any passat però no pot entrar en el top-10

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la sortida de la marató del Montblanc, ahir.
Un moment de la sortida de la marató del Montblanc, ahir. | EL PERIÒDIC
Va ser un gran dia a nivell general i amb classificacions per sota de l’esperat. Chamonix va acollir ahir el Campionat d’Europa de Quilòmetre Vertical, que al tancament de l’edició d’ahir encara no havia fet públiques les classificacions dels equips però que també comptava com a prova individual de les Skyrunning Continental Championships, als quals i el millor andorrà va ser Ferran Teixidó, que va rebaixar en uns dos minuts la marca de l’any passat i va aturar el crono en 37.07. Amb tot, l’objectiu per a la Federació Andorrana de Muntanyisme segons el seleccionador, Carles Font, era el de fer entrar algun corredor en el top-10 i ell no va poder fer més que una dotzena posició. Kilian Jornet, per exemple, no va tenir el dia i només va poder ser setè amb una marca que rondava els 36 minuts.

El seu germà Xavier, com era d’esperar, va ser el següent tricolor en creuar la línia de meta, a minut i mig. Un temps de 38.48 que el va deixar en la 22a plaça.
De la seva banda Jordi Royo va acabar el 31è i molt content en la primera competició internacional que disputa amb una marca de 41.24 i Euan Prieto, que va complir 19 anys fa tres dies va ser el 48è amb 43.30 en un dia molt fluix per a ell, d’un total de més de 300 corredors entre totes les categories.

En fèmines la representant tricolor, Maria Fargues, va fer un temps de 47.49 que li va proporcionar la tretzena posició. Així doncs, amb aquests resultats globals, Andorra difícilment podrà superar el millor resultat en un Europeu, el cinquè lloc, i tampoc igualar-lo.