PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

El Comú lauredià adquireix cinc milions de deute de Naturlandia

La corporació ja té el 90% de les accions de Camprabassa S. A.

Per EL PERIÒDIC

Un grup de joves turistes pugen al Tobotronc, al parc de Naturlandia.
Un grup de joves turistes pugen al Tobotronc, al parc de Naturlandia. | TONY LARA
L’oposició del Comú de Sant Julià de Lòria considera «aberrant» capitalitzar el deute de Camprabassa S.A. en 5.141.675 euros, decisió aprovada ahir per la majoria durant la sessió de consell de comú. El Comú, accionista majoritari de Naturlandia, va acordar comprar accions de la societat per un valor superior als cinc milions d’euros i ara té gairebé el 90% de les accions. La minoria va insistir que les instal·lacions de Naturlandia no són rendibles i va clamar que no està d’acord que sigui el Comú qui es faci càrrec d’aquest deute. Camprabassa paga amb accions el deute contret amb el Comú, corresponent a préstecs anteriors i al lloguer dels terrenys.

El conseller de Finances, Joan Besolí, va assegurar que els resultats de la societat estan sent positius i que si la tendència segueix sent l’esperada, «a finals d’aquest any, Naturlandia serà rendible», segons informa l’ANA. Besolí va aportar xifres per constatar la tendència favorable, com l’augment d’un 30% de facturació o els 40.000 visitants registrats a les instal·lacions des de principi d’any.

El responsable de Finances va replicar que s’han fet moltes accions de promoció i que cada cap de setmana hi ha cues per entrar al parc i va instar els consellers de la minoria a comprovar-ho in situ.
Amb tot, els consellers de PS i SDP, Rossend Areny i Josep Roig, respectivament, van argumentar que si la projecció d’ingressos del parc és bona però la despesa és superior no pot funcionar. L’oposició va lamentar que els comptes del Comú lauredià «s’enfonsin» per mantenir els llocs de feina dels treballadors de la societat Camprabassa S. A.

El conseller Roig es pregunta que, si és cert que la tendència és positiva, per quina raó no han tret a la venda pública les accions. El conseller de Finances va rebutjar contestar aquesta qüestió i, durant la seva compareixença posterior davant els mitjans de comunicació, va defensar que «a l’auditoria ja se’ns va aconsellar que s’havia de modificar el deute i que no fos de dins del compte de Camprabassa».
Al seu torn, el conseller Rossend Areny va ser contundent en les seves crítiques i va qualificar la capitalització del deute «d’aberració i improvisació sobre la marxa». Areny també es va referir al crèdit extraordinari de 200.000 euros per la compra d’accions, uns diners que s’agafaran de les partides d’urbanisme i obres, i «això confirma l’aberració».

Centre d'alt rendiment? / D’altra banda, el conseller de Finances també va aprofitar la seva intervenció per anunciar que s’està estudiant un projecte d’inversió privada per fer un espai per practicar esport d’alt rendiment, tot i que no va voler donar-ne més detalls perquè encara s’hi està treballant.

Transferències comunals / Un altre dels punts conflictius debatuts durant la sessió del Consell de Comú d’ahir va ser l’aprovació de la proposta d’entrar a tràmit parlamentari la proposició de Llei qualificada de transferències als comuns. El conseller Areny es va abstenir en la votació en considerar que es tracta d’una «mesura de pedaços», raonament que la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil, no va negar però va defensar que «és una llei necessària».

Durant la sessió d’ahir la corporació va reconèixer els serveis prestats per sis treballadors que s’han jubilat o que fa 25 anys que treballen al Comú de Sant Julià de Lòria.

La xifra de negoci de Camprabassa s’amplia un 63% / Ahir al vespre es va celebrar la junta General Ordinària de Camprabassa S. A., on es van aprovar els comptes del 2014 que deixen un augment en la xifra de negoci del 63% respecte al 2013, segons va informar ahir Naturlàndia a través d’un comunicat. Segons les dades presentades, el resultat negatiu del 2014, que és de -2.034.693,42 euros, és inferior en un 9% en relació a l’exercici del 2013. Així mateix, el ‘cash flow’ d’explotació se situa «en una necessitat de 492.000 euros millorant un 53% el resultat del 2013», segons el comunicat. Les vendes, respecte al 2014, han crescut un 35%.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT