PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ordre defensiu en l’anada, clau per tornar a fer història

El Don Denis visita el camp del Lincoln de Gibraltar amb la idea de no encaixar

Per Iván Moure

La plantilla del Don Denis en l’entrenament oficial al Victoria Stadium de Gibraltar, ahir a la tarda.
La plantilla del Don Denis en l’entrenament oficial al Victoria Stadium de Gibraltar, ahir a la tarda. | FCSC
El camí cap a Milà arrenca avui amb la primera ronda prèvia de la Champions League 2015-2016, en la qual entra en acció l’FC Don Denis Santa Coloma, de nou el campió de lliga andorrà que l’estiu passat va fer història en ser el primer equip tricolor que supera una ronda en la màxima competició continental de clubs contra el Banants armeni.
 
Aquesta vegada ha tocat el campió de Gibraltar, Lincoln Red Imps i el partit d’anada, a domicili a les 20.00 hores al Victoria Stadium. L’equip de Richard Imbernon és allà des d’ahir, però arriba descansat perquè diumenge va fer nit a Màlaga després de deu hores de bus i AVE. I el tècnic té clara la fórmula per repetir la gesta de fa 365 dies: «Tenim clar que hem d’aguantar la tromba inicial. Sortiran a totes i això pot ser perillós o molt bo», va indicar.
 
Perillós perquè serà clau l’ordre defensiu, el no perdre la posició, tenir clares les ajudes i ajuntar les línies sempre. Tant si es fa pressió defensant des de la delantera com si s’espera al rival. «No posarem l’autobús, això va en funció de com vagi el partit. El que sí sabem és que són perillosos en atac. Haurem d’estar molt atents a tot», va avançar Imbernón.
 
DOS EQUIPS MOLT SIMILARS

O era perillós o era molt bo perquè després de veure alguns vídeos, el tècnic del Don Denis ha deduït que el Lincoln és un equip «letal a la contra» perquè té jugadors de banda molt ràpids «però que es trenca en defensa amb facilitat». D’aquí que sigui clau que el campió andorrà jugui junt i al contraatac. L’estil de joc dels dos equips és similar, ja que juguen a l’atac perquè tenen jugadors de qualitat a la seves lligues per fer-ho. La diferència és que l’anada és a Gibraltar i per tant el Lincoln es veu obligat a arriscar primer, a portar la iniciativa. Aquí és on entra l’ordre defensiu i la rapidesa en els contraatacs per trencar la defensa rival.
 
ALEJANDRO I MERCADÉ, BAIXES 

Alejandro és baixa per motius laborals, Mercadé està sancionat i han caigut de la prellista el porter Joel Garcia, Dinis i Matos.Andreu és l’únic dubte per al partit amb un ungler, però tot apunta a que sí rebrà l’alta mèdica. L’altra gran preocupació que tenia el Don Denis era la calor, però el propi Imbernon es va encarregar de restar importància a la temperatura: «S’esperava molta calor però sembla que serà menys del que pensàvem».
PUBLICITAT
PUBLICITAT