PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un nou CAP amb 90 metres quadrats per 245.593 euros

El centre compta amb sis infermers, dos administratius i un treballador social

Per RAFA MORA

Martí visita les instal·lacions del nou Centre d’Atenció Primària d’Andorra la Vella a la plaça de les Sardanes.
Martí visita les instal·lacions del nou Centre d’Atenció Primària d’Andorra la Vella a la plaça de les Sardanes. | TONY LARA
Andorra la Vella ja compta amb un nou Centre d’Atenció Primària (CAP), situat a la plaça de la Sardana, a una zona amb una gran densitat de població. El recinte suma vint metres quadrats més dels que tenia abans, i ara n’arriba als 90. El cost ha estat de 245.593 euros per part del Govern, mentre que serà el Comú de la capital l’encarregat de pagar el lloguer al propietari del local: 1.500 euros al mes «en un període indefinit», segons va dir ahir el cònsol major, Jordi Minguillón, «almenys fins que sigui factible». El centre comptarà amb tres sales, sis infermers, dues persones en tasques d’administració i un treballador social. Aquest últim és un nou servei que s’hi ofereix.
 
«Pensem que pot donar el servei que es necessita», va assegurar ahir Minguillón després de la inauguració. A l’acte no només va assistir ell, sinó que també hi era la ministra de Salut, Rosa Ferrer, i el cap de Govern, Toni Martí. L’aportació pública en l’obra ha estat de més de 240.000 euros, quan la previsió en el pressupost aprovat havia estat de 300.000. 
 
Aquest nou servei servirà de complement dins de la parròquia als que ja n’hi ha, com el de Casa Quim Dolsa a Santa Coloma o el del carrer la Llacuna. D’aquesta manera, a més, es poden comptabilitzar 11 a tot el territori del Principat, mentre que Toni Martí, durant el seu discurs, va destacar la propera obertura que es farà a Sant Julià de Lòria amb el que es farà a l’antic Hotel Glòria, o les obres que s’estan acabant en el nou Centre d’Atenció Primària de la Massana. 
 
«És de justícia tenir un CAP amb més bones condicions de les que havien tingut fins ara», va afirmar Martí abans de mostrar la placa commemorativa de l’acte d’inauguració, aprofitat això sí per explicar l’aposta del Govern «per la sanitat». «Hagués pogut ser més gran», va comentar per la seva part el cònsol major, que en tot cas va destacar que la funcionalitat del recinte era la adequada per a la zona on hi és.
 
El Comú demana, el Govern paga / Rosa Ferrer, ministra de Salut, va explicar ahir el procediment per fer efectiu un nou CAP com aquest. És el comú qui es posa en contacte amb el Govern per demanar la necessitat d’ampliar un recinte com aquest o bé tenir-ne un de nou. Així, el Govern ho aprova i fa la inversió, mentre que el manteniment, en aquest cas en forma de lloguer, recau en el comú. Així mateix, és el ministeri qui gestiona el personal, i en aquest cas Ferrer va informar que «no s’incrementarà el personal, sinó que es millorarà el servei» en aquest nou CAP a la capital. En l’anterior, a més der ser més petit, hi havia «problemes de salubritat per olors», segons Ferrer. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT