PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cejudo i Martínez continuen en els seus llocs de treball a BPA

Preocupació perquè els creditors de productes actius hagin d’assumir pèrdues de fins el 5% i 7%

Per EL PERIÒDIC

César Goyache i Albert Hinojosa, en primer pla, membres de l’AREB, en una compareixença al Consell.
César Goyache i Albert Hinojosa, en primer pla, membres de l’AREB, en una compareixença al Consell. | TONY LARA
Joan Cejudo, director general adjunt en Banca Privada d’Andorra, així com Francesc Martínez, director de l’oficina d’Escaldes-Engordany, no van ser destituïts dels seus càrrecs tal i com informava, erròniament, aquest rotatiu en l’edició del dia anterior. Així mateix, continua la incertesa en BPA després que l’AREB alertés que els creditors de productes actius de l’entitat haurien d’assumir les possibles pèrdues. 
 
Cejudo i Martínez segueixen en el seu lloc de treball. Tots dos ho van confirmar ahir desmentint la informació que publicava aquest mitjà, erròniament. Cejudo segueix sent el director general adjunt de BPA, mentre que Martínez dirigeix l’oficina escaldenca de l’entitat. 
 
Per altra part, segons un dels portaveus del gremi de treballadors del banc, Xavier Bonell, hi ha cert neguit pel que fa als creditors de productes financers, perquè es tracta de petits i mitjans estalviadors majoritàriament del país que podrien perdre entre un 5 i un 7% del capital, tenint en compte que haurien d’assumir la devaluació del valor de l’entitat i que és possible que les accions preferents puguin arribar a valer zero. Bonell va indicar que aquesta possibilitat els preocupa, ja no només com a empleats sinó també com a clients, i que intentaran negociar amb l’AREB per evitar-ho.
 
Reunió aquesta setmana amb l'AREB /  Precisament, els treballadors confien que aquesta mateixa setmana, un cop aprovin per assemblea el document amb les seves demandes, es puguin reunir amb l’Agència per conèixer quants treballadors podran passar al banc bo i per negociar les condicions d’indemnització.
Els treballadors de BPA han celebrat que l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries anunciés que no hi haurien quitances en el cas dels clients amb dipòsits, però han mostrat la seva sorpresa davant de les possibles pèrdues que haurien d’assumir els creditors, pel fet de tenir capital invertit en el producte BPA Estalvi Garantit, ja que es tractava d’accions preferents de l’entitat. 
Els representants dels empleats alerten que molts clients, la majoria petits estalviadors del país, tenien aquest producte, i que podrien perdre entre un 5 i un 7% del capital si el valor de l’entitat acaba sent zero. Per aquest motiu, volen negociar amb l’AREB per intentar que no es compleixin aquestes previsions.
 
Demanen 45 dies per any treballat / D’altra banda, ahir van tancar el document que faran servir per negociar amb l’entitat les condicions per als treballadors que passin al banc bo i els que siguin acomiadats. Demanen 45 dies per any treballat amb un màxim de 30 mesos, i ho justifiquen pel fet que consideren que seran acomiadaments improcedents per causa d’una mala praxis, ja sigui de part dels gestors de BPA o pel Govern pel fet d’haver intervingut l’entitat. Tenint en compte que l’AREB manté que no anirà més enllà de la llei, els treballadors volen saber com interpreten la llei i confien que la interpretin com ells, ja que si consideren que són comiats per causes objectives, aniran en contra d’aquesta decisió. L’objectiu dels treballadors és, un cop demà aprovin el document per assemblea, poder reunir-se amb l’AREB de cara a dijous, per conèixer el nombre d’empleats que passaran al banc pont i per saber quina proposta fa en matèria d’indemnitzacions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT