PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Colom és preconvocat amb la selecció espanyola

Entra a la llista de disset jugadors, dels quals cinc seran descartats

Per JOAN JOSEP BLASCO

Era una opció factible i finalment s’ha confirmat. Quino Colom està en la llista de preconvocats de la selecció espanyola per preparar l’Eurobasket. Forma part de la llista de disset jugadors de Sergio Scariolo. Cinc seran els descartats, pel que el base a partir de l’1 d’agost, quan comencin els entrenaments, té marge per convèncer al tècnic italià que per ser entre els escollits.
 
La temporada realitzada en el primer any al Dominion Bilbao Basket l’ha portat a ser entre els preseleccionats, aconseguint ser el base més valorat i el segon millor assitent de la Lliga Endesa. A més de l’andorrà també hi són Felipe Reyes, Rudy Fernández, Pau Gasol, Marc Gasol, Víctor Claver, Sergio Llull, Sergio Rodríguez, Fernando San Emeterio, Pablo Aguilar, Àlex Abrines, Dani Díez, Pau Ribas, Xavi Rabaseda, Guillem Vives, Nikola Mirotic i Willy Hernangómez. «Estic molt content perquè és molt difícil ser entre aquest grup de jugadors. És una de les seleccions de les millors del món i en aquest conjunt hi ha jugadors que sumen un bon nombre de títols i medalles», assegura Colom.
 
És conscient que en la posició haurà de lluitar amb jugadors importants com el Chacho Rodríguez, Llull i Vives. «Sé que és molt difícil perquè la rivalitat és molt dura», exposa, però aquesta és una situació en la que es troben tots: «La competitivitat en tots els llocs és gran i tractaré de fer el màxim per convèncer l’entrenador. Treballaré dur per aconseguir-ho». En categories inferiors dels combinats espanyols sí que té experiència. I a més fructífera. Amb la sub-19 es va penjar la medalla de plata al Mundial i va ser bronze a l’Europeu sub-18 i sub-20.
El combinat realitzarà una gira per territori espanyol per jugar amistosos, el que servirà a Scariolo per anar fent-se a la idea de l’equip que necessita de cara a l’Eurobasket. El primer serà a Gijón l’onze d’agost contra Bèlgica. El 15 i 16 disputarà un quadrangular a Santander amb Polònia, Angola i Senegal. El seguiran el 18 contra Veneçuela a Burgos, el 22 amb Macedònia a Madrid, repetirà amb els balcànics el 25 a Logronyo i tancarà la preparació a Saragossa davant la República Txeca. El dos de setembre viatjaran cap a Berlin, on afrontaran el primer matx de l’Eurobasket el dia 5 amb Sèrbia.
 
Estudia el futur

Els agents de Colom estan traballant en diferents vies de cara a la pròxima temporada del seu representat. Sona l’interès de l’Unicaja de Màlaga, mentre que el Bilbao insisteix en convèncer’l per a que no es mogui del País Basc. La darrera oferta dels biscains «esportivament és molt atractiva», admet, però encara no ha pres una decisió.
PUBLICITAT
PUBLICITAT