PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Rios, crític amb l’emissió d’euros andorrans

El primer secretari titlla de «despropòsit» la gestió del Govern en aquest afer

Per IVÁN ÁLVAREZ

David Rios, primer secretari del PS
David Rios, primer secretari del PS | Tony Lara
David Rios, primer secretari socialdemòcrata, va mostrar-se especialment crític en el modus operandi del Govern en el tema de l’emissió d’euros andorrans i de com està gestionant l’afer. Rios va afirmar que la distribució ja va començar un any més tard, que encara es desconeix el motiu i que ara es fa d’una manera «poc satisfactòria», en referència als casos de suplantacions d’identitat a l’hora de recollir els lots que encara romanen sense resoldre i on no s’han purgat responsabilitats, segons va argumentar. El secretari socialdemòcrata va denunciar, també, «l’espectacle lamentable de la Policia fent fora de l’edifici de Govern a la gent que estava recomprant euros» i va mostrar el seu neguit perquè «els numismàtics encara no saben on són els 35.000 euros en lots que falten dels 70.000» que es va parlar que, inicialment, entrarien en circulació. En aquest sentit, Rios va deixar clar que tot plegat «encareix el preu i provoca l’augment de l’especulació, ja que un 80% dels 35.000 lots de col·leccionista han estat utilitzats per especular, amb diner negre, gent estrangera i que ha fet que el negoci l’hagi fet persones de fora d’Andorra».
El màxim representant socialdemòcrata va voler detallar algunes de les mesures que hauria d’aplicar el Govern per evitar un nou cas semblant. Rios va considerar que en quant a la distribució del paquet de monedes per a cada ciutadà «s’hauria de tenir més cura, fent un sistema protegit per evitar suplantacions d’identitat i, sobretot, facilitar la rapidesa de l’obtenció de les monedes per part de la gent per evitar el seu encariment i el preu estigui més controlat. 
Finalment, pel que fa a l’enquesta del primer semestre del 2015 que l’Observatori va publicar ahir, Rios es va mostrar visiblement sorprès per les dades que recollien que un 6,5% del 18% total de persones del país que es mostren preocupades per l’economia es van referir al cas BPA com el seu principal temor. «Una xifra molt baixa», va assegurar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT