Gibraltar

El pal impedeix tornar en avantatge

Parra topa amb la fusta a falta de vuit minuts però el campió andorrà dóna un pas ferm per passar ronda

33 Marc Pujol rep una trepitjada de d'un jugador del Lincoln quan controlava la pilota, ahir al Victoria Stadium. | Gibraltar Chronicle
Dues lectures té el partit d’anada de la primera ronda prèvia de la Champions League que van disputar ahir el Lincoln Red Imps i l’FC Don Denis Santa Coloma al Victoria Stadium. El marcador no es va moure en els 90 minuts. Un 0-0 que permet el campió donar un pas ferm per accedir a la segona ronda, en la qual espera l’FC Midtjylland danès.

Sis minuts van passar fins que es va produir el primer xut a porta, amb una tímida rematada de Walker que va aturar Eloi sense gaires problemes però la rèplica a punt va estar de significar gol en una de les ocasions més clares del partit. Una falta de Walker sobre Juvenal ben a prop del balcó de l’àrea la va xutar el propi jugador hispano-guineà, fora per ben poc.

Poc després va ser Cristian Martínez qui ho va intentar en dues ocasions, però va xutar fora en una posicions no tan afavorides. Poc més es va veure en atac per al campió andorrà fins el descans. Tal i com alertava en la prèvia Richard Imbernón, el Lincoln va sortir amb ganes de dur la iniciativa; a poc a poc va anar guanyant terreny i fent-se amo de la pilota –amb el permís conscient del Don Denis– i això li va permetre tenir la pilota; també va gaudir de més ocasions però la defensa colomenca, perfectament comandada per Ilde Lima, va estar molt ben estructurada, amb les línies juntes, i gairebé no va concedir ocasions clares de gol.

Kyle Kasciaro va provar sort sense éxit superat el minut 20 de joc i a prop de la mitja hora Walker va tenir dues ocasions gairebé consecutives que ni tan sols van anar entre els tres pals. En la recta final de la primera part el Don Denis va tornar a recuperar el control de l’inici i a punt va estar d’anar al descans en avantatge en l’electrònic. En un segon córner seguit que va treure Juvenal al minut 42, Parra va caçar la pilota i Navas va evitar el 0-1.

La primera part acabava després d’una gran despesa física dels dos equips, que van haver d’aguantar els prop de 30 graus amb una alta humitat. Cap dels dos equips tenia la punteria afinada i cuidava més la seva porteria que la rival. D’aquí que la majoria de les faltes –onze comeses pels gibraltarenys, sis pels d’Imbernon– van ser per tallar contraatacs, la gran arma dels dos equips. L’ocasió més clara, de fet, va ser aquesta última de Parra; a pilota aturada.

El segon acte va començar amb un avís de falta de Pegalajar que va sortir fora però el cert és que els locals van donar un pas enrere en intensitat mentre el Don Denis anava a més i va gaudir unes quantes ocasions de gols més. I també és cert va perdonar-les totes. Podia haver tornat en avantatge en el marcador, sobretot amb un xut al pal de Parra al minut 83 després d’una falta treta per Andreu Ramos.

El Lincoln va acabar xutant dotze vegades a porteria i el Don Denis, 9. Amb tot, Eloy no va passar problemes i el campió andorrà va generar més perill. Queden els 90 minuts al Comunal el pròxim dimarts a les vuit de la tarda. Repetir la gesta i passar a la segona ronda de la Champions està més a tocar.

Imbernón: «No lamentem no tornar en avantatge»

«Estic molt content. Tornem vius, que és el que volíem» van ser les primeres paraules del tècnic del Don Denis només acabar el partit i va fugir de les lamentacions: «No sap greu no tornar amb un resultat favorable. El partit ha evolucionat sota el guió previst, amb una primera part d’adaptació i una segona de control. Defensivament havien de treballar els onze jugadors i ho han fet. Els felicito».

EL PS CRITICA EL GOVERN PERQUÈ EL LUSITANS-WEST HAM ES JUGA AL COMUNAL

El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, no va dubtar ahir a criticar el Govern en considerar que no va actuar correctament per fer jugar al Comunal el partit de tornada de la primera ronda prèvia de la UEFA Champions League entre el Lusitans i el prestigiós West Ham anglès, el dijous de la setmana que ve, 9 de juliol: «Un partit de tanta transcendència s’hauria de disputar a l’Estadi Nacional», va assegurar Rios abans d’aprofundir en el tema: «És una mala gestió del departament d’Esports, perquè es perd la possibilitat de tenir la visita de 2.000 seguidors anglesos amb tot el que això comporta».

Per al primer secretari del PS, l’Executiu ha actuat en contra del ‘modus operandi’ habitual per atraure turistes. «Andorra Turisme està fent promoció i inverteix diners per atraure turistes anglesos i amb aquesta decisió només vindran 400. Sens dubte és una oportunitat perduda per promocionar el Principat de manera gratuïta al Regne Unit. S’hauria de replantejar l’ús de l’estadi nacional sense menystenir el Nike Camp, però hauria d’haver unes reserves pactades per a que si hi ha un esdeveniment com aquest. El Govern fa esforços per portar Elton John o el Circ du Soleil i deixa escapar oportunitats com aquesta», va lamentar Ríos.

En referència al partit entre el Lusitans i el West Ham, l’entitat que presideix Antonio da Silva ja té gairebé totes les entrades col·locades per a aquest partit, que tal i com es va acabar de decidir el divendres passat es jugarà al Comunal, amb capacitat per a uns 1.100. A l’equip visitant li correspon almenys un 5% però el club andorrà ha decidit repartir les al 50% i les de l’equip visitant ja estan totes venudes. De les que estan a la venda per als seguidors del Lusitans, queden menys d’un centenar per vendre. Cadascuna té un preu de 45 euros i es poden adquirir de tres a sis de la tarda a la seu, ubicada al carrer Mitjavila número 8 d’Andorra la Vella.