PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Georgios Bogris toca el dos

El pivot grec no s’adapta al país i el MoraBanc arriba a un acord amb ell per rescindir el seu contracte

Per EL PERIÒDIC

Georgios Bogris controla la pilota, en el partit contra el Movistar Estudiantes al Poliesportiu d’Andorra.
Georgios Bogris controla la pilota, en el partit contra el Movistar Estudiantes al Poliesportiu d’Andorra. | TONY LARA
El BC MoraBanc Andorra va deixar anar una sorpresa ahir al matí quan va anunciar que un dels que semblava confirmats per a la propera temporada, Georgios Bogris, finalment no seguirà a l’equip. L’entitat i el jugador tenien vigent un contracte d’un any més un altre opcional si el BCA així ho desitjava. De fet, veient la relació preu-rendiment del grec, la seva preferència era mantenir el jugador, però veient l’adaptació de Bogris al país, on no hi estava a gust per les seves característiques, van decidir canviar d’opinió. 
 
«Fins a dia d’ahir [per dimarts] el club tenia l’opció de seguir en contracte amb ell. Vistes les inquietuds del jugador, que no s’havia adaptat al país, li semblava un lloc molt petit per viure, i el Joan tampoc volia tenir un jugador que no estava molt a gust, vam decidir arribar a una acord per rescindir el contracte», va explicar el director general del MoraBanc, Francesc Solana. La desvinculació es va produir de mutu acord entre les dues parts, per la qual cosa no hi ha hagut condicionants econòmics pel mig. «Li desitgem tota la sort del món. Esperem que en un futur pugui anar a un lloc on estigui a gust i pugui demostrar totes les seves qualitats», va afegir Solana respecte Bogris. El jugador vol tornar a Grècia per poder estar a prop dels seus i en un entorn que es pugui adaptar millor a les seves preferències. 
 
Cap jugador interior

Aquesta és la segona baixa confirmada de la plantilla després que el diumenge s’anunciés la marxa de Jordi Trias del club perquè no interessava. A més a més, aquest canvi de plans ha fet que ara passin a ser cinc els jugadors confirmats per a la temporada vinent: Víctor Sada, Thomas Schreiner, Betinho Gomes, Vojdan Stojanovski i David Navarro. per tant, la marxa del grec també ha provocat que de moment el MoraBanc no tingui cap jugador interior en plantilla confirmat per a la temporada vinent, ni ala-pivot ni pivot. Això sí, encara queden tres mesos per a l’inici de la Lliga Endesa i hi ha temps de sobres per trobar jugadors en aquesta posició. L’únic condicionant que té el club, que complirà sense dificultats, és que ha de presentar un mínim de vuit fitxes a l’ACB abans del 15 de setembre. 
 
Bogdanovic al tanteig 

Un dels jugadors que sí interessa mantenir, i en especial a Joan Peñarroya per les seves característiques de quatre amb bon llançament exterior, és Luka Bogdanovic, pel seu evident gran redniment. El club i el seu agent han estat parlant i el jugador és conscient de quines són les pretensions econòmiques del BCA, tot i que encara no se li ha fet cap oferta formal. La continuació del jugador serbi depèn d’ell mateix, però Bogdanovic ja va expressar des del principi el desig de veure les possibilitats que li ofereix el mercat abans de prendre una decisió. Les altres possibles ofertes que pugui tenir per part d’altres clubs seran un factor determinant de la seva continuïtat al BCA. Abans del 7 de juliol el MoraBanc té el dret de poder igualar una oferta que li hagin fet des d’un altre equip, si es dóna el cas. 
 
El mateix passarà amb Nathan Jawai, però les seves pretensions econòmiques són molt superiors a les que té l’entitat presidida per Gorka Aixàs. La continuïtat de l’australià està gairebé al cent per cent descartada, tot i que encara no s’ha fet res oficial. 
 
Pel que fa a les dues peces restants de la plantilla 2014-15, Shaun Green i Marc Blanch, la seva situació encara està endarrerida. En aquests dos casos sembla que és el club qui porta la iniciativa, però el factor de les quotes per jugadors espanyols i extra comunitaris serà decisiu per a la continuació dels dos jugadors.
PUBLICITAT
PUBLICITAT