PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els sindicats recullen firmes a favor del vot dels residents

La fita de l’USdA, Sitca i el SAT és superar les 15.000 signatures

Per El Periòdic

Membres de l’USdA, el SAT i el Sitca participen en una tala de debat.
Membres de l’USdA, el SAT i el Sitca participen en una tala de debat. | Tony Lara
La Unió Sindical de Treballadors (USdA),el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) i el Sindicat de Treballadors del Comú d’Andorra la Vella (Sitca), han engegat avui la recollida de signatures anunciada el passat dia 1 de maig, tot coincidint amb el Dia Internacional del Treballador, amb l’objectiu que els consellers generals no tinguin una altra opció sinó debatre al respecte de possibilitar els residents no nacionalitzats al Principat votar a les eleccions comunals. 
 
La finalitat inicial és superar les 15.000 signatures, xifra que consideren prou significativa per incloure aquesta vella reivindicació social a l’agenda política. Vindicació que, cal recordar, dos dels partits amb presència al Consell General incloïen entre les propostes del programa electoral amb què es presentaven a les darreres eleccions generals celebrades al març.
 
El recull de firmes a favor de permetre a les persones aposentades al país d’ençà anys enrere triar els seus dirigents, com a mínim, a nivell parroquial, s’encetava davant del Comú d’Andorra la Vella. 
 
La campanya serà itinerant: el punt de recollida ubicat avui davant de l’administració comunal de la capital s’anirà traslladant els propers dies. Així, els representants i membres de les tres agrupacions sindicals es mouran entre el l’edifici Administratiu del Govern i la CASS per tal de tenir presència als punts administratius més concorreguts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT