PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

A defensar l’honor amb tot en un Upton Park a vessar

35.000 espectadors donaran suport al West Ham anglès en el partit d’anada contra el Lusitans

Per Iván Moure

Roura dirigeix un entrenament de preparació per a la participació a l’Europa League, la setmana passada.
Roura dirigeix un entrenament de preparació per a la participació a l’Europa League, la setmana passada. | Emilio Prenas
Set any després i amb un descens a la Championship inclós, un club de la solera del West Ham United torna a jugar competició europea. Avui rep en l’anada de la primera ronda prèvia de la UEFA Europa League a les 20.45 hores d’Andorra i l’agraciat que jugarà de rival serà, com és sabut, el Lusitans.
 
El conjunt anglès ha volgut generar una gran festa d’aquest partit i, sens dubte, té tots els ingredients perquè així sigui. Posant a la venda entrades a 10 lliures –uns 14 euros– i 5 per als menors de 16 anys, els hammers han aconseguit que Upton Park estigui a vessar amb 35.000 espectadors. 
 
L’únic que pot amargar la festa és Xavi Roura i els seus. La diferència entre un club professional que –amb el permís de l’espanyola–juga a la millor lliga del món i un d’amateur pot ser tan abismal que no toca una altra: defensar amb el ganivet a les dents. Una bona referència poden ser les apostes: la victòria del Lusitans es paga a 41 euros per 1. «És el partit més important de la història del nostre país a nivell de clubs i una de les oportunitats de la nostra vida. Jugarem en un marc incomparable per lluitar pel prestigi del país i del propi equip», són les sensacions que ha volgut transmetre l’entrenador, conscient de la dimensió que li pertoca a aquesta eliminatòria. L’honor està en joc. Per sobre del resultat.
 
BAIXINHO I RICKY NO VIATGEN

Es perden aquest inoblidable partit al bressol del futbol Baixinho –sancionat– i el porter Ricky –motius laborals. Baixes suportables per a un Roura que principalment jugarà amb un esquema 1-5-3-2 format per Rubio a la porteria; Moisés, Muñoz i Franklim com a centrals, amb Leo i Luis com a carrilers; Alfi en la contenció per darrere de Molina i Luigi; i Aguilar i Romero en la punta d’atac. «Segons el moment farem la variant 1-5-4-1», va afegir el tècnic donant més importància a les claus per no deixar forats: «Intentarem pressionar les caigudes a banda , forçar que surtin per dins on som forts. Aquesta és la zona del camp clau, amb disputes d’u contra u i  ajudes permanents».
 
Es evident que les basculacions s’hauran de fer amb les línies ben juntes, sense deixar espais allà on no està la pilota i amb màxima atenció a les segones jugades. Tot això sense oblidar-se de mirar cap amunt: «Nosaltres buscarem l’atac ràpid per després poder recompondre’ns sense posar en perill la nostra porteria». 
En definitiva, cal el partit perfecte davant un equip que tindrà els màxims respectes: «Alguns joves  tindran la seva oportunitat», va dir el segon d’Slaven Bilic, Terry Westley, abans de sentenciar: «No podem subestimar el rival».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT