PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Mundial de Trial: Tots contra Bou

Els pilots que disputen aquest cap de setmana el Mundial a Sant Julià es mostren molt motivats

Per A. CANES

Fujinami, Bou, Cabestany i Raga, ahir al Centre de Congressos Lauredià, en la presentació de la prova.
Fujinami, Bou, Cabestany i Raga, ahir al Centre de Congressos Lauredià, en la presentació de la prova. | TONY LARA
Els protagonistes d’aquest cap de setmana a Sant Julià ja estan preparats per a la disputa, un any més, per a la cita andorrana del Mundial de trial. Sembla bastant clar qui serà el vencedor, si es miren els resultats de les cinc proves disputades fins ara, en les qual Toni Bou s’ha imposat amb claredat en totes menys en una. 
En l’última cursa, que es va realitzar a Andon, França, Raga va acabar amb el domini aclaparador del resident al Principat, guanyant per quatre peus en la segona jornada de competició. Això va permetre al pilot català acostar-se una mica més en la general a Bou, amb 34 punts de diferència quan encara resten quatre proves per disputar-se.
 
La zona de Fontaneda és l’escollida aquest any per a la disputa del Mundial. Aquest mateix recorregut es va realitzar els anys 2004 i 2007, i aleshores va funcionar bé, tot i que s’havien de fer algunes correccions. La Federació Motociclista Andorrana ha millorat els petits errors per posar un recorregut a prova dels més forts. La cursa d’Andorra és de sobres coneguda com una de les que compta amb les zones més complicades, per la qual cosa un any més l’espectacle estarà garantit. 

Què han dit els quatre favorits?
 
Toni Bou: El campió del món, i recent arribat a  Andorra com a resident, Toni Bou, és el màxim favorit a guanyar, veient la gran temporada que porta. «Aquesta prova és especial perquè he vingut a viure a aquí. Em sento molt còmode i a més estic realitzant un dels meus millors anys. Venir a Andorra m’ha servit per millorar en l’apartat d’outdoor, que era el que menys bé portava. Això és un punt positiu. La part negativa és la pressió afegida que tindré pel fet de córrer a casa», va explicar Bou, que només ha baixat de l’esgraó més alt del podi en una ocasió aquest any.
 
Adam Raga: Si hi ha algú que pot diputar-li de veritat una prova a Bou és Adam Raga, i així ho va demostrar en la passada prova d’Andon, en la qual es va imposar al resident, acabant amb el seu clar domini. «És una de les curses ja típiques del calendari. Aquest any serà dura per la calor que està fent, però venim amb moltes ganes. En el meu cas, vinc de guanyar l’última cursa, que em va anar bé i vaig poder vèncer al Toni, que està pilotant molt bé i fort», va comentar el català, que es troba a 34 punts respecte a Bou en la classificació general. 
 
Albert Cabestany: «Ho afrontem amb molta il·lusió. Sempre és un trial molt complicat, per la calor i per l’alçada. M’agradaria aconseguir la victòria, ja ho va fer l’Adam l’altre dia. La meva última victòria en una cursa del Mundial va ser a Andorra, per tant seria un plaer repetir. Per què no?», va comentar Cabestany, que és el pitjor situat dels favorits en la classificació per ara. «Haurem de fer el pas de venir a Andorra veient al Toni. Li està anant massa bé», va concloure Cabestany, fent broma de l’alt nivell que està demostrant Bou en aquest Mundial. 
 
Takahisa Fujinami: El pilot japonès també va assistir a la presentació d’ahir amb la il·lusió de tornar a una de les cites tradicionals del calendari. «Intentaré guanyar però serà molt difícil. Estic content del resultat de l’última carrera per haver pogut tornar a pujar el podi. Gaudeixo molt a aquí a Andorra, on normalment hi ha zones difícils i encara es farà més complicat amb la calor», va comentar Fujinami que va tornar a mostrar la seva cara amable durant tota la presentació, fent diverses bromes. El japonès és actualment el quart en la taula, amb un punt més que Cabestany. 
Set pilots andorrans han estat convidats per participar a la prova de nivell mundial: Miquel Font, Sergio Palau, Joaquim Arimany, Pere Torres, Albert Palau, Josep Macià i Yago Parellada tindran l’honor de disputar la cursa del Mundial de trial, que comptarà amb un total de 87 participants. 
Una de les novetats d’aquest any, és el projecte KISSAndorra, una idea que ja s’ha anat desenvolupant a MotoGP amb un gran èxit, per la qual cosa s’ha volgut portar al trial. Es tracta de conscienciar a la gent per a què cuidi del medi ambient i s’impliqui per deixar l’entorn natural net amb accions sostenibles .
PUBLICITAT
PUBLICITAT