PUBLICITAT

López confia que la reforma tributària estigui aprovada a la tardor

  • El ministre considera que "el nostre país s'hi juga molt"
  • Creu que CR i PS arribaran a una entesa en aquesta qüestió
25052010 lopez
El ministre d'Economia i Finances, Pere López. Foto: Oriol Llauradó
El ministre d'Economia i Finances, Pere López, confia que la reforma tributària pugui estar aprovada a la tardor, ja que considera que "el nostre país s'hi juga molt". En aquest sentit, creu que reformistes i socialdemòcrates arribaran a una entesa en aquesta qüestió en el si de la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost ja que tots dos "hi estan posant molt de la seva banda" perquè és una reforma "inajornable". López ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Ara i Aquíde RNA.
Pere López s'ha mostrat confiat que la reforma tributària podrà ser una realitat a la tardor. A més, també ha avançat que en dues o tres setmanes el Govern aprovarà el Projecte de llei de l'IVA, de manera que pugui entrar a tràmit parlamentari. Un projecte de llei, que tal com ha indicat el ministre, contemplarà un tipus general del 5% i un de reduït de l'1%. De fet, López ha explicat que demanarà una compareixença davant la Comissió Legislativa de Finances per explicar l'abast d'aquesta llei i l'impacte macroeconòmic que tindrà.

D'altra banda, Pere López ha manifestat que "no és versemblant" a Andorra retallar el sou als funcionaris per fer front a la crisi econòmica, tal com ha passat a Espanya. En aquest sentit, el ministre ha explicat que la situació d'Andorra no es pot comparar amb la del país veí, on les previsions pel 2010 preveuen un tancament entre un 10 i un 12% de dèficit respecte al PIB, mentre que a Andorra aquesta xifra se situaria entre el 3 i el 4% del PIB.

EL PERIÒDIC

ANDORRA LA VELLA


 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT