PUBLICITAT

ORDINO

Nou rècord amb la participació al voltant dels 1.100 corredors

El 62% dels ciclistes faran la cursa llarga, el 35% la curta i el 3% la solidària

Per J. J. BLASCO

Un grup de corredors en una edició passada de la prova.
Un grup de corredors en una edició passada de la prova. | ÀLEX LARA
Els darrers anys en cada edició la Multisegur Volta al Ports d’Andorra se supera. En la 38a marca un nou rècord de participació, superant amb escreix el miler de corredors. En la setmana que queda per concloure les inscripcions els organitzadors confien en arribar al voltant dels 1.100. La prova es disputa el dotze de juliol.

Les xifres de participació van a més any rera any. El 2014 ja es va establir una nova marca de 800 i en aquesta ocasió se superarà àmpliament. Fins el moment hi ha 970 inscrits i el termini per apuntar-se conclou el 7 d’aquest mes a mitjanit. Les xifres assolides són «un èxit rotund per a nosaltres», afirma Gerard Riart, director de la cursa. Dels confirmats un 92% són homes, mentre que les dones només ocupen un 8% de la graella. Per procedència el 25% són del país, el 49% de Catalunya, el 13% de la resta d’Espanya i el 12% de França. Un 1% són d’altres nacionalitats, provinents de la Gran Bretanya, la Xina, Austràlia i un taiwanés, al que la prestigiosa revista francesa Topvélo li realitzarà un reportatge de la seva participació a la Volta.

Entre els participants destaquen noms nacionals com David Albós, Guy Díaz i Julio Pintado. A més també hi haurà corredors professionals de l’Orica que resideixen al país. El 62% dels corredors prendran part en la cursa llarga (113 quilòmetres i 3.330 metres de desnivell), el 35% en la curta (82 km i 2.150 m) i el 3% en la solidària (21 km i 800 m). Riart destaca que l’augment de la participació es produeix per l’organització: «Molta gent ens diu que és la millor marxa on han estat. Valoren el tracte que els donem».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT