El Lusitans dóna la cara

Els de Xavi Roura obtenen a Upton Park un resultat digne tenint en compte que s’enfrontava a un conjunt de la Premier League

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sakho va saltar més que ningú per fer de cap el primer gol dels ‘hammers’ aprofitant una assistència de Zárate. | GETTY IMAGES
Trobar-se amb un conjunt de la Premier League i jugar en un camp ple, amb 35.000 espectadors recolçant el seu equip, no passa cada dia. L’FC Lusitans a tenir el privilegi d’enfrontar-se al West Ham United FC en aquestes condicions. Va perdre (3-0) i té l’eliminatòria molt coll a munt, però va donar la cara en tot moment, que és la imatge que volia deixar a Londres. Les ocasions i el domini només van ser per als anglesos.

En el retorn a Europa, el conjunt londinenc no va treure el seu onze de gala i bona part dels seus millors jugadors no eren ni convocats. Suplnets i joves eren els escollits. Els andorrans van tenir uns primers minuts sòlids i ben posicionats, però a mida que transcorria el matx van anar perdent frescor, amb els britànics exercint un domini total, tot i que els faltava profunditat i rapidesa. A quart d’hora Zárate, amb una rematada de falta que s’estavellava a la barrera, era el primer en xutar a porteria. Jarvis realitzava des de la banda dreta una passada llarga cap a Amalfitano, el jugadors més incisiu dels hammers, que aturava la pilota amb el pit i etzibava una rematada que acabava al lateral de la xarxa.

El matx es veia interromput de forma continuada per les faltes i les enganxades entre jugadors. Al Lusitans ja li anava bé tallar el ritme. L’àrbitre no va tenir problemes per mostrar targetes grogues. A la mitja hora Sakho errava una claríssima ocasió. Amb una centrada per l’esquerra i a dos metres de la porteria sense oposició rematava de cap alt. Va perdonar un cop, però no dos. En una jugada calcada era Zárate qui l’assitia i aquest cop el senegalès marcava. Era el minut 41. Es fregava el descans però encara quedava temps per a un altre gol. En la darrera jugada abans de concloure la primera part arribava el segon, quan passaven dos minuts del temps reglamentari. En una intercepció del cuir l’esfèrica arribava a Amalfitano, que veia l’entrada de Sakho i aquest encanonava amb tot a favor per fer pujar el segon.

El West Ham va sortir fort. Volia deixar sentenciat tant el partit com l’eliminatòria. Només començar va tenir tres ocasions seguides. Amalfitano tot sol va intentar fer passar la pilota per sota les cames de Gerardo, però aquest desviava el perill. En la següent jugada aturava un cop de cap de Sakho, i quan va servir es va equivocar, fent arribar la pilota a Amalfitano, que lluny va intentar sorprendre’l i enviava el cuir a còrner. Oxford, el jugador que amb 16 anys i 198 dies és el més jove en debutar amb els hammers, realitzava un xut col·locat de fora l’àrea que fregava el pal. Al 58 Tomkins aprofitava un error de marcatge per materialitzar el tercer gol. Fins al final de l’enfrontament la intensitat va baixar. Els anglesos van tenir vàries ocasions, però es van trobar en tot moment amb un Gerardo encertat i ben col·locat sota pals. La millor oportunitat, un xut de Cullen que s’estavellava al travesser.

L’entrenador del Lusitans, Xavi Roura, es mostrava satisfet per la imatge donada tenint en compte les diferències existents entre els uns i els altres. «Un equip de la lliga andorrana ha competit amb un de la Premier League», indicava el tècnic. I més a Upton Park, on «ens hem trobat en un marc incomparable, amb un camp ple a vessar». Destaca que «l’equip ha mantingut la seva identitat durant tot el partit», però lamenta els darrers instants abans d’arribar al descans, que van castigar els andorrans: «Els últims cinc minuts de la primera part ens han penalitzat excessivament». Amb aquest matx enrera, ja només pensa en la setmana vinent, en un partit «que prepararem els pròxims dies amb la màxima intensitat i en el que volem tenir una bona actuació».