Andorra la Vella

El Sant Julià cau davant un Randers es que queda amb nou jugadors

Els de Raúl Cañete té l’empat a tocar en el descompte en una gran ocasió de Gandara

Per ALBERT CANES

Ignacio Quirino no arriba a la pilota, que el porter del Randers, Johnsson, atrapa sense problemes, ahir a l’Estadi Comunal. | TONY LARA
El Tic Tapa UE Sant Julià va donar una bona imatge ahir des del primer minut, en un dels partits que obrien l’Europa League 2015-16, davant el Randers FC de Dinamarca. Fins i tot van tenir l’empat a tocar en el temps de descompte amb una gran ocasió d’Arturo Gandara, però no van rebre la seva recompensa i va perdre (0-1).

Va ser una sorpresa que fos el Sant Julià qui agafés la iniciativa en el partit i el control de la pilota, amb un gran plantejament d’equip i mostrant clarament la motivació que tenien tots els jugadors. Les primeres aproximacions eren dels de Raúl Cañete, però la primera gran oportunitat la va tenir el Randers amb una passada a l’espai que deixava sol a Viktor Lundeberg davant Jesús Coca, però Varela va arribar des del darrera per blocar el xut del davanter del club danès.

El partit es va veure marcat per l’acció del mateix Lundberg quan només havia transcorregut 16 minuts de joc. El davanter va donar un cop de cap a la cara de Varela i el jutge assistent ho va veure, per la qual cosa va avisar a l’àrbitre principal, que no va trigar en mostrar-li la vermella directa a Lundberg. Malgrat la superioritat numèrica, i quan semblava que millor se li posaven les coses a la UE, va arribar el primer i únic gol del Randers. Només cinc minuts després de perdre un jugador, un córner al primer pal va trobar el cap de Jonas Borring que va creuar la pilota i Coca no va poder fer res per evitar que la porteria entrés a porteria.

Amb el gol a favor, el partit va entrar en una dinàmica lenta i sense ocasions. Els de Cañete portaven el control de la pilota, però la defensa del conjunt danès estava ben plantada i no deixava progressar bé als lauredians. Abans de marxar al túnel de vestuaris, Coca va evitar el 0-2 en un cop de cap de l’autor del gol que va anar molt ajustat al pal.

En la represa, el Sant Julià encara va controlar més la pilota, però tampoc materialitzava en ocasions el seu domini. El Randers, amb un home menys i guanyant, estava satisfet amb el guió del partit i tampoc va generar oportunitats. El duel es va adormir fins el 80’, moment en el qual el Randers es va quedar amb nou homes després que Tverskov veiés la segona targeta groga. Les dues amonestacions van ser merescudes i a la UE se li va presentar una ocasió única. El moment més interessant del duel es va produir al minut 94: una passada a l’espai que rebia Gandara el va deixar sol davant el porter i va picar un xut ras amb grans intencions, però les cames de Johnsson van evitar l’empat.  Finalment, derrota per la mínima, que deixa l’eliminatòria oberta per a la tornada, un mèrit a remarcar per als de Cañete.