PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’altre ’The Special One’

Roura acusa Bilic de falta de respecte per no dirigir el West Ham

Per JOAN JOSEP BLASCO

Bilic saluda l’afició abans del partit amb el Lusitans.
Bilic saluda l’afició abans del partit amb el Lusitans. | Reuters
L’actitud dins i fora dels terrenys de José Mourinho, igual d’odiat que d’estimat, el va portar a ser denominat des de la seva primera etapa al Chelsea com The Special One, un sobrenom que la podríem traduir com l’especial, l’únic. Però el tècnic portuguès deixar de ser deixa de tenir aquesta etiqueta en solitari, ja que l’entrenador de l’FC Lusitans, Xavi Roura, també li posa al seu homònim del West Ham United FC, el croat Slaven Bilic, per l’exabrupte que va realitzar vers el seu equip en el partit disputat dijous a Upton Park.
 
El balcànic ha arribat aquest estiu a la banqueta dels hammers. Però ni debutar a la Lliga Europa va ser suficient per a que dirigís des de la banda al seu equip per primer cop des de que va arribar a Anglaterra. Va preferir ser a la graderia i el director de l’acadèmia del club anglès, Terry Westley, fos que se seiés a la banqueta. Els mitjans de comunicació britànics, des de la mateixa BBC a tots els diaris, es fan eco de les declaracions després del matx de Roura. «Slaven Bilic ha mostrat una falta de respecte per no ser a la banqueta», assegurava Roura, que es mostra per la situació «trist. En un país on es va inventar el joc net una cosa així no hauria de succeir. Crec que deu haver pensat que el nostre equip no és prou important per a ell per ser present». Roura espera que una actitud així no es torni a repetir. «M’imagino que deu haver guanyat molts títols i potser va pensar que era The Special One. El mínim que puc esperar és que això no torni a passar un altre cop», exposant també que «crec que és l’entrenador del West Ham, pel que espero veure’l a la banqueta Salven Bilic, The Special One, hauria de venir a Andorra». 
 
Els londinencs van jugar contra el Lusitans amb una barreja de jugadors del primer equip amb sub-21. Es produeix perquè l’equip es troba fent la pretemporada a Irlanda i Bilic no va voler traslladar el gruix de components de la plantilla. Per aquest motiu Westley va ser a la banqueta . El croat, en declaracions a la web del West Ham, afirmava que «no vull faltar-li al respecte a ningú i especialment a cap equip d’Andorra al que li tinc un gran respecte». El motiu de la seva absència i la presència de Westley és que aquest «ha dirigit l’equip durant la pretemporada a Irlanda i els coneix bé. No vull ser irrespectuós amb ell». Fins després de la tornada d’aquesta primera ronda de la Lliga Europa l’equip estarà dividit entre Irlanda i Anglaterra, una situació que «no m’agrada que sigui així». Però serà la que es produirà. Bilic ahir mateix va tornar a Irlanda per continuar amb la pretemporada i la seva presència la setmana vinent al Principat és tota una incògnita.
PUBLICITAT
PUBLICITAT