PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Ponents de reconegut prestigi reclamen més ètica en la política

Vives destaca la crisi del model andorrà, al·ludint el cas BPA

Per JOSEP ROMERO

L’arquebisbe i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la mesa presidencial.
L’arquebisbe i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, a la mesa presidencial. | BISBAT D'URGELL
La 12a edició de la Càtedra de Pensament Cristià del Bisbat d’Urgell va reflexionar enguany sobre el lideratge ètic. Les diferències ponències que es van presentar el dissabte passat en el Centre Cultural i de Congressos Lauredià van posar especial èmfasi en la manca d’ètica publica i d’exemplaritat en la vida social i l’aposta per una gestió pública centrada especialment en els valors morals. 
 
En presència del cap de Govern, Toni Martí, de la ministra de Salut i Benestar, Rosa Ferrer, i de la cònsol de Sant Julià, Montserrat Gil, entre d’altres autoritats, l’arquebisbe i Copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va manifestar en relació al tema escollit per a aquesta edició que «quan hi ha problemes em pertoca ajudar, col·laborar i donar suport als que han de fer el lideratge». I, en aquest sentit, va parlar d’una crisi del model social andorrà, sense cap menció concreta, però assegurant que «el problema està en el pensament de tots els andorrans ara mateix», respecte al cas BPA. 

Líders eficients
 
Vives també va expressar la seva preocupació per la situació actual de crisi econòmica i social, i la necessitat de «líders eficients ja que sense ells no es pot transformar la societat». 
La trobada, amb l’assistència d’unes 150 persones, va comptar amb les intervencions de la doctora en matemàtiques, Camino Cañón, del director acadèmic de la càtedra d’ESADE, Àngel Castiñeira i del mateix director de la Càtedra de Pensament Cristià, Francesc Torralba. 
 
Castiñeira va indicar que «si volem aspirar a un model institucional lliure, inclusiu i generador de prosperitat per a tots haurem d’aprendre a combinar decisió, elecció democràtica i selecció ètica». Per  la seva banda, Cañón centrant-se en l’exemplaritat pública i en el significat de passar dels principis a les virtuts, va considerar que «és insuficient viure sols de principis, és necessari cultivar el sentiment moral d’afecte cap a la cosa pública».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT