PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Per molts anys, Casal Calones!

Ara fa 10 anys que l’entranyable local porta donant servei a les persones grans necessitades

Per IVÁN ÁLVAREZ

Arrossada Popular en la celebració del Casal Calones
Arrossada Popular en la celebració del Casal Calones | ANA/M.B
Ja fa més de tres anys que el Comú d’Andorra la Vella va engegar una iniciativa, llavors inèdita, al país i va obrir el Casal Calones a totes les persones que no tenien prou recursos per menjar calent cada dia. Ahir, però, es van complir deu des que el Casal es va integrar al Centre Històric d’Andorra la Vella i va obrir les seves portes. Gairebé 500 persones van gaudir d’una jornada entranyable, social, acollidora i festiva i que va servir per commemorar el desè aniversari amb la gent gran de la parròquia i dinamitzar el barri antic.
La instal·lació, que va néixer amb la finalitat de cobrir les necessitats bàsiques de la gent gran, dóna servei de menjador, servint uns 50 àpats diaris i aportant pisos socials per a la gent gran, actualment ocupats per 16 persones i amb una llista d’espera de 40 padrins. El Comú d’Andorra la Vella va complir amb el seu objectiu de dinamitzar el Centre Històric durant la celebració del 10è aniversari del Casal Calones i els assistents van gaudir de totes les activitats que van acollir ahir els carrers del barri antic. El cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, va valorar molt positiva la diada, i es va mostrar molt satisfet amb el funcionament del Casal Calones, un servei que «fa deu anys quan va començar era una prova i s’esperava que funcionés, però ara és un èxit. El Casal i la seva rebuda ha superat les expectatives i s’ha integrat totalment a la vida del Centre Històric».
La projecció del documental El camí del foc va ser molt ben rebuda entre els assistents. Es tracta d’un documental etnogràfic que explica la història de la tradició de la nit de Sant Joan a Andorra la Vella i la cremada de falles. També, hi van tenir lloc  durant la jornada, la cantada de la Coral de la Casa Pairal, el ball del Contrapàs a càrrec del grup de ball de la Casa Pairal, l’actuació de l’Esbart Dansaire, l’aparició del grup Blau d’àngel –amb l’estrena d’una cançó dedicada al barri antic– o l’actuació dels Castellers d’Andorra i de la Colla Jove dels Xiquets de Valls, que van omplir el barri antic de gent. L’arrossada popular, que va acollir l’aparcament del Consell General, va ser la cita més multitudinària amb el repartiment de més de 500 racions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT