PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Adam Raga pressiona Toni Bou

El pilot de Gas Gas s’imposa al d’Honda en les dues jornades a Sant Julià i retalla punts en la general

Per #GASS

Adam Raga amb la seva Gas Gas durant la jornada d’ahir del Gran Premi d’Andorra del Campionat del Món disputat a Sant Julià de Lòria.
Adam Raga amb la seva Gas Gas durant la jornada d’ahir del Gran Premi d’Andorra del Campionat del Món disputat a Sant Julià de Lòria. | COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA
Adam Raga li ha pres les mesures a Toni Bou. Així ho ha demostrat durant tot el cap de setmana en la prova del Campionat del Món disputada a Sant Julià de Lòria. El pilot de l’equip Gas Gas ja venia de guanyar a França en la segona jornada, acabant amb la ratxa de victòries de Bou de nou triomfs seguits. Raga està lluny de donar-se per vençut en la lluita pel Campionat i li ha retallat durant el cap de setmana sis punts al resident, que s’ha mantingut en la segona plaça els dos dies. 
 
No ha estat un trial fàcil per a ningú. En la primera jornada va caure un dels favorits a la vuitena plaça, Takahisa Fujinami, que va cometre un total de 65 errors i donava una de les sorpreses negatives del dia, que demostrava l’elevat nivell de la cursa. El millor va ser Raga, que va donar una lliçó amb només 14 errors entre les 12 zones que van haver de realitzar tots els pilots tres vegades. El que té més mèrit és com es va refer del mal inici, ja que en la segona zona de la primera volta va cometre  cinc faltes. Des de llavors no va fer més de dos errors en una mateixa zona i va dominar clarament la jornada. Per darrera seu hi havia Bou, que també va completar una bona jornada amb 20 peus, però alguns errors puntuals no el van permetre seguir el ritme de Raga. El podi el va completar Jeroni Fajardo amb 29 faltes. 
 
Més complicada va ser la jornada d’ahir per als pilots. Tot i que van tenir un moment de núvols a l’inici del dia, el sol va sortir ràpidament i la calor va afectar amb intensitat, igual que dissabte. A diferència de la primera jornada, Raga va prendre l’avantatge des del principi ja que en aquest cas va ser Bou qui en la segona zona va cometre cinc faltes. El pilot de Gas Gas va finalitzar la primera volta amb només dos punts de penalització i la victòria se li va posar de cara. Tot i això, en la segona passada va cometre nou errors que van permetre al resident apropar-se a només dos punts. Malgrat tot, Raga no va fallar en l’última volta i només va cometre tres faltes que van contrastar amb les vuit que va fer Bou. El resident va patir per mantenir la segona plaça ja que Albert Cabestany va realitzar una gran segona jornada amb només 24 faltes. 
 
Amb aquestes tres victòries de Raga de manera consecutiva, el de Gas Gas es situa amb 203 punts en al classificació general del Mundial, a 28 del líder, Bou, que en té 231. Més lluny es troba en la tercera plaça Jeroni Fajardo amb 169 punts, completant el podi. 
 
«S’ha complicat el dia a l’inici del trial, amb cinc peus en la segona zona. Hi ha hagut algun moment que m’he apropat, però al final no ha pogut ser. Quan no pot ser, el millor són els punts del segon lloc perquè he estat a punt d’acabar tercer. Adam ha estat molt fort aquí i també sé que serà difícil batre’l en les properes proves, per la qual cosa les victòries aconseguides fins ara i l’avantatge acumulada és molt important. Ara hem de pensar en guanyar en la propera prova del Mundial», va comentar Bou a l’acabar la jornada d’ahir, confiat pel matalàs de 28 punts que té quan resten tres cites per a la conclusió de la temporada. La següent serà a Estats Units, concretament a Steppingstone Ranch, el 25 i 26 de juliol. 
 
Per la seva part, el guanyador de la cita del Principat va ser més prudent a l’hora d’analitzar les seves opcions: «És molt difícil ser al primer caixó del podi perquè hi ha un nivell elevat». Raga va afegir que «el Gran Premi d’Andorra ha estat una prova duríssima» respecte la calor i les zones de la prova de Sant Julià. 
 
Pere Torres, el millor andorrà

En la classificació dels pilots convidats, la de la categoria internacional, Sandra Gómez va vèncer ahir amb clara superioritat després de realitzar 61 punts de penalitat. El millor andorrà convidat va ser Pere Torres que va pujar al segon esgraó del podi després de cometre 87 errors. El podi el va completar la també espanyola Maria Giro, que va sumar 92 punts de penalitat. 
 
Els altres cinc andorrans en participar ahir en el Mundial van ser Miquel Font, Joaquim Arimany, Albert Palau, Sergi Palau i Yago Parellada, en aquest ordre de classificació. Font es va quedar a només sis peus d’entrar al podi després de cometre 98 punts de penalitat, mentre que Arimany es va quedar a 13. Els germans Palau i Parellada van cometre 128, 133 i 141 faltes, respectivament. 
 
Un any més, el Campionat del Món va aplegar durant el cap de setmana centenars de persones a les muntanyes de Sant Julià per rebre els millors pilots del món de trial.
PUBLICITAT
PUBLICITAT