PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Purito continua perdent temps en una segona etapa nefasta

Cau dues vegades i el preocupa l’estat en què podrà seguir el que queda de cursa

Per JOAN JOSEP BLASCO

Purito, en en trancurs de la segona etapa.
Purito, en en trancurs de la segona etapa. | EFE
En només dues etapes Joaquim Purito Rodríguez (Katusha) s’ha complicat seriosament el Tour de França. En la segona jornada tot li va anar absolutament en contra. I no només això, perquè està pendent del seu estat físic per conèixer com transcorrerà els pròxims dies en la ronda francesa.
 
El dia es completava entre Utrecht i Zelanda, de 166 quilòmetres. I el resident català ho resumia així: «Ha estat un desatre. Ho hem tingut tot en contra. Primer va ser una punxada i quan vaig aconseguir enllaçar amb el grup vaig patir dues caigudes. M’he colpejat el colze, la cadera i el genoll, que és el que més em preocupa». Va ser «un dia de patiment, molt més que qualsevol altre dia de muntanya», i només pensa en quines condicions podrà seguir en carrera. «En aquests moments el que menys em preocupa és la pèrdua de temps. Queda molta cursa i el que avui ens ha passat a uns, demà els hi pot passar a altres. L’únic que em és veure com m’aixeco demà [per avui] i com evolucionarà el genoll. Si no va a més el cop, queda molt Tour per a recuperar. He vingut amb moltes ganes de fer alguna cosa important i si no tinc lesió penso fer-ho».
 
Purito, mermat per les caigudes, finalitzava a 1.28 minuts del guanyador, l’alemany André Greipel (Lotto-Soudal), que s’imposava en un ajustat esprint. Va perdre el mateix temps que ciclistes importants del pilot com Vincenzo Nibali, Nairo Quintana i Alejandro Valverde. A la general el ciclista del Katusha es troba a 2.52 del líder, el suís Fabian Cancellara (Trek Factory Racing). Avui es disputa la tercera etapa entre Anvers i Huy, amb un recorregut de 159,5 km.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT