PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carchat s’imposa al Ral·li de Polònia en Producció

El resultat el fa ser optimista per prendre part en més curses del Mundial

Per JOAN JOSEP BLASCO

Ribeiro i Carchat, al podi amb el trofeu de guanyadors de Producció.
Ribeiro i Carchat, al podi amb el trofeu de guanyadors de Producció. | ACSM
Excel·lent regal d’aniversari per a Joan Carchat. Ahir feia 32 anys i va venir acompanyat de la victòria en la categoria Producció de WRC2 al Ral·li de Polònia. Aquest èxit li permet mirar amb optimisme el futur, per poder seguir completant el calendari programat al Mundial, ja que continua amb la necessitat d’anar completant el pressupost prova a prova per continuar endavant.
 
Des de la segona jornada encapçalava la categoria. No va abaixar el ritme davant la pressió que li inculcava per darrera l’italià Max rendina, actual campió del món de Producció, per superar-lo en 1.14,5 minuts. «Estic molt content per l’equip. És un ral·li que m’ha agradat moltíssim. He disfutat molt conduint, amb vàries puntes de velocitat que superaven els 200 km/h», indicava el pilot andorrà un cop va baixar del podi. Aquesta va ser una prova en la que s’ha de «tenir sang freda i confiar en les opcions d’un mateix» per les velocitats que a les que s’arriba i el poder de reacció que s’ha de tenir. En aquesta ocasió el cotxe per primer cop aquesta temporada no li va donar problemes: «Hem aconseguit un ritme molt bo i no hem tingut cap tipus de problema amb el Mitsubishi Lancer Evo X, que s’ha portat de meravella i de forma eficaç».
Aquesta fita li permet encarar el futur amb més optimisme, ja que «l’equip està molt content i ens assegura una mica que vulguin continuar». La pròxima cita en la que vol ser-hi és el Ral·li d’Alemanya, que es desenvoluparà del 20 al 23 d’agost. Té quasi un mes i mig per tancar el pressupost necessari. «Hi ha algun espònsor pendent», indica.
 
Carchat va finaliztar a Polònia en la tretzena posició de WRC2, on es va imposar el finlandès Esapekka Lappi. En absolut era 33è. El guanyador va ser el francès Sébastien Ogier. L’actual campió mundial i líder de la general continua el seu camí existós aquesta temporada per revalidar el títol. Suma cinc victòries en les set proves disputades. La segona posició la va ocupar el noruec Andreas Mikkelsen. La tercera plaça del podi va ser per a l’estoni Ott Tanak, igualant el millor resultat de la seva carrera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT