PUBLICITAT

La fiscal demana 20 mesos a una dona pel furt de 4.500 euros

Un home podria ser condemnat a dos anys per maltractament físic

| Tony Lara
El ministeri fiscal demana 20 mesos de presó condicional a una dona que, l’octubre del 2013, empesa per la «ràbia» i segons ella mateixa va confessar davant del jutge, furtà gairebé 4.600 de la caixa del cèntric local d’oci nocturn que qui aleshores era la seva parella encara avui dia administra. L’acusada va reconèixer durant la vista que el despit pels maltractaments que aleshores rebia la van portar a prendre els diners de l’armari on els gerents de la discoteca guardaven la recaptació de la nit del dissabte. 
 
La part defensora va basar-se en aquest suposat marc de menyscabament i el consegüent sentiment de rancúnia, a més del penediment professat per l’autora dels fets, per demanar-ne l’absolució o bé, subsidiàriament, una condemna de com a màxim un any de presó condicional, tot rebaixant el delicte de què se l’acusa a delicte menor de furt amb possessió il·legítima de clau i en grau de temptativa, en comptes del delicte major que li atribueix la fiscal.
 
El Tribunal de Corts també va jutjar ahir un home acusat d’un delicte major de maltractament en l’àmbit domèstic i lesions doloses, per a qui el ministeri públic exigeix dos anys de presó condicional, la prohibició d’entrar en contacte amb l’exparella i el pagament de 600 euros per la contravenció penal de lesions doloses. Per contra, la defensa demana la lliure absolució de l’acusat en considerar que l’estrés posttraumàtic de la dona prové dels maltractaments que ja havia patit durant la seva infància i que les discussions existents entre ambdós «només van contribuir a agreujar-ho una mica».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT