PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

S’inicia el desplegament de la fibra òptica a l’Alt Urgell

La primera connexió s’ha fet a la torre del Pla de les Forques

Per EL PERIÒDIC

Desplegament de la fibra òptica a la Seu d’Urgell, ahir.
Desplegament de la fibra òptica a la Seu d’Urgell, ahir. | RÀDIOSEU
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, acompanyat per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va presentar dilluns les obres de desplegament de la fibra òptica que s’estan duent a terme a la capital de l’Alt Urgell. Puigneró també va donar a conèixer el detall dels treballs d’extensió; el calendari d’execució i activació; les característiques del servei i quines millores aportarà la nova instal·lació. 
 
Per ara, s’ha iniciat la intervenció per fer arribar la fibra òptica a la torre de telecomunicacions del Pla de les Forques, amb l’objectiu de millorar el servei de telefonia mòbil que ofereix la instal·lació i poder, en un futur, minimitzar l’antena de Telefónica que hi ha al centre del poble. Aquest tram estarà enllestit en el període de tres mesos i s’hi invertirà 120.778 euros. Així mateix, està a punt el desplegament del tram urbà a la Seu d’Urgell de la Xarxa Oberta de Catalunya (XOC), pressupostat en 60.345 euros, que tindrà el servei actiu a finals del mes d’agost. Finalment, han començat les obres del tram de connexió troncal a través de la N-145, amb una inversió de 48.775 euros. 
Amb aquestes actuacions, es donarà servei a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu (Regió Policial Pirineu Occidental) i a aquells operadors de telecomunicacions que, com CadíTelecom, volen desplegar i donar a la Seu el servei de fibra òptica fins a les llars. 
 
Segons va comentar Puigneró, el desplegament de la fibra òptica ha de servir també per evitar els problemes en les instal·lacions de la telefonia mòbil i Internet. En aquest sentit, el director general també va remarcar que el soterrament de la xarxa oferirà més garanties de cara a avaries, fent referència a l’enèsim tall a Internet que han patit des de diumenge i fins aquest matí de dilluns els clients d’algunes operadores. «Tot i que els incidents continuaran sent-hi, perquè són inevitables, serà una alternativa molt vàlida», va confirmar Puigneró.
 
Per la seva banda, Batalla va voler destacar els avantatges que l’extensió de la fibra òptica tindrà per al municipi, en la que es treballa des de fa més de 10 anys. En aquest sentit, va assegurar que «les TIC ofereixen una oportunitat irrenunciable per a la nostra ciutat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT