PUBLICITAT

Andorra la Vella

Beal vol consensuar la llei de l’esport amb les federacions

El secretari insisteix en la necessitat d’actualitzar-la i es marca un any

Per ALBERT CANES

Jordi Beal explica els passos a seguir durant aquesta legislatura.
Jordi Beal explica els passos a seguir durant aquesta legislatura. | SFGA
El secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, va presentar ahir, acompanyat de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, les línies mestres que seguiran durant aquesta legislatura des de Govern. El punt principal de la secretaria serà actualitzar la llei de l’esport, que no es modifica des del 1998. «Actualment hi ha algunes mancances que no ens deixen complir amb els objectius bàsics que tenim», va explicar Beal. Les idees que des del ministeri volen portar a terme per als propers quatre anys són potenciar els hàbits saludables de la pràctica d’esport, crear un marc de prevenció del dopatge, millorar la formació de tècnics esportius, fomentar l’entorn i les instal·lacions en què es fa esport i potenciar les relacions amb les diferents federacions del país. 
 
Tots els objectius estan relacionats amb la nova llei de l’esport, la qual Beal va preveure que es podrà escriure en el termini d’un any, aproximadament, i després entrarà a tràmit parlamentari. «Quan acabi l’estiu començarem a parlar amb els diferents agents ja que volem que sigui una llei consensuada», va exposar referint-se a les diferents federacions del país, que podran donar el seu parer en alguns aspectes. «Ja la tenim bastant treballada de la legislatura anterior», va indicar el secretari. Beal va confirmar que la «raó de ser» de la modificació d’aquesta llei és la necessitat d’adequar a nivell normativa internacional la prevenció del dopatge, punt en què per ara hi ha un petit un buit legal. 
 
En aquesta mateixa llei, també es vol fer un marc regulador per a les Societats Anònimes Esportives, pensant sobretot en el Bàsquet Club Andorra i la seva posició en l’elit del bàsquet europeu. «Hem de fer una fase prèvia d’estudi», va comentar el secretari d’Esports respecte al tema de les SAE. 
 
En aquest sentit, Beal es va referir als models dels dos països veïns: «Són sensiblement diferents. Hem de veure quin s’adapta millor a la nostra realitat i crear-ne un de propi». 
 
Finalment, Beal va parlar del Centre de Tecnificació d’Ordino, al qual la secretaria d’Esports es traslladarà «en setmanes» i al tornar de l’estiu ja hi serà tothom instal·lat. El secretari va recordar que amb aquesta nova insatal·lació podran estar «més en contacte amb les federacions». No va ser tant optimista respecte al Camp d’Esports d’Aixovall, que necessita una remodelació i per ara el procés està molt endarrerit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT