Cambrai

Tony Martin, nou líder del Tour, i Purito arriba amb els favorits

L’alemany guanya l’etapa i es posa el mallot groc després d’un atac perfecte a falta de 3,5 quilòmetres

Per #GASS

Joaquim Rodríguez parla amb Froome, abans de l’etapa d’ahir.
Joaquim Rodríguez parla amb Froome, abans de l’etapa d’ahir. | EFE / Kim Ludbrook
Menys accidentada va ser la quarta etapa del Tour de França, que va portar ahir als ciclistes a Cambrai des de Seraing, entrant a territori francès per primera vegada en aquesta edició. El protagonista clar va ser Tony Martin, de l’equip Etixx-Quick Step que partia a un segon del mallot groc, Chris Froome. Quan quedaven menys de quatre quilòmetres per a la meta, l’alemany va realitzar un atac i ningú va reaccionar. Martin va mantenir-se per davant fins el final i va guanyar l’etapa amb intel·ligència posant-se líder del Tour amb dotze segons de diferència respecte Froome. El més curiós és que va guanyar amb la bicicleta del seu company, Matteo Trentin, després d’haver patit una punxada.

La resta de favorits van arribar a tres segons del nou mallot groc, entre els quals hi havia Joaquim Rodríguez, que es va situar en la 18a posició a 2.12 minuts del primer lloc de la general. El resident andorrà va mantenir el mallot de la muntanya ja que ahir no hi havia pujades puntuables. El mateix passarà en l’etapa d’avui, que no comptarà amb cap port ja que tindrà un recorregut ràpid de 189,5 quilòmetres que uneixen la localitat francesa d’Arras amb la d’Amiens.

Per altra banda, en el Tour d’Àustria, el resident Ángel Vicioso es va col·locar líder després d’acabar segon en l’etapa d’ahir.