PUBLICITAT

ORDINO

Jardins d’Art i excursions guiades, l’estiu 2015 a Ordino

També torna la Trobada de Buners, que es redueix a quatre concerts i se suprimeix la cercavila

Per EL PERIÒDIC

La cap de Turisme, Cristina Ariño, el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, i la cap de servei d'Activitats i Promoció, Maria Soto, durant la roda de premsa
La cap de Turisme, Cristina Ariño, el conseller de Turisme i Esports, Bartumeu Gabriel, i la cap de servei d'Activitats i Promoció, Maria Soto, durant la roda de premsa | ANA / M. T.
El Comú d’Ordino ha recollit en la guia Estiu a Ordino 2015 les activitats turístiques i culturals que ofereix la parròquia a l’estiu. Les excursions diàries guiades a Arcalís i Sorteny i l’Ordino Jardins d’Art són les principals novetats de l’oferta.

Les rutes guiades estan pensades per a famílies poc avesades a la muntanya perquè descobreixin la flora, la fauna i la geologia del Parc Natural de la Vall de Sorteny, la vall de Rialb i els estanys de Tristaina. En l’àmbit cultural, les exposicions de l’Ordino Jardins d’Art tindran lloc el 12 i 13 de setembre per diferents jardins públics. El proper 15 de juliol es farà la selecció final de la vintena d’artistes que hi participaran, del total de 43 que s’hi van presentar.

També torna la Trobada de Buners, que es redueix a quatre concerts i se suprimeix la cercavila. El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel, va explicar ahir que la intenció és «concentrar els concerts per tal d’aplegar més gent». L’esdeveniment tindrà lloc el 8 i 9 d’agost.

En l’àmbit turístic, l’estrella de l’estiu segueix sent la Ruta del Ferro i la visita a la Mina de Llorts, que l’any passat van atreure 4.254 persones. Enguany es vol potenciar la venda de l’anomenat paquet Motxilla, que inclou l’entrada a la Mina de Llorts i a la Farga Rossell, i dos llibres per a que els infants puguin seguir d’una manera divertida la Ruta del Ferro. A més, el Comú d’Ordino vol potenciar la descoberta de la Cortinada, amb visites al Centre de Natura, l’església de Sant Martí i la serradora, i es promocionaran les passejades amb carruatges de cavalls a Ordino.

Quant a la música, s’han programat quatre concerts dins del cicle Nits Obertes, dedicades al jazz (15 de juliol), a la música d’Europa de l’Est (22 de juliol), a Cuba (19 d’agost) i a Mèxic (26 d’agost).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT