PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

PS demana «fer una reflexió» pel tractament cultural de l’Executiu

Rios denuncia la «improvisació» que envolta al país a nivell patrimonial

Per IVÁN ÁLVAREZ

David Rios, primer secretari del PS
David Rios, primer secretari del PS | Tony Lara
El primer secretari del Partit Socialdemòcrata, David Rios, va exposar els dubtes que es tenen des del partit per la cessió «de forma gratuïta i indefinida a la societat Andorra Telecom» de l’edifici de la STA «que pertanyia al Consell General» i dels terrenys de l’antiga caserna de bombers.
Aquesta concessió es el fil de la construcció del futur edifici The Cloud, que, juntament amb altres iniciatives patrimonials de Govern, Rios va titllar de «improvisació total». En aquest sentit, el secretari va demanar a l’Executiu «aturar totes les obres que es volen dur a terme i fer una reflexió global a nivell de patrimoni i de cultura». També va voler llençar públicament la seva inquietud i va preguntar que «com és que al 2013, per maquillar els comptes, el Govern va agafar 20 milions d’euros dels fons de la STA i ara cedeixen dos edificis a la societat d’Andorra Telecom de forma indefinida i sense contraprestació». 

D’altra banda, el secretari del PS va expressar el seu neguit per la que considera manca de «línia a seguir del Govern i de definició del patrimoni cultural i museístic» del país. A més va assegurar que el CIAM «no és la millor ubicació» per traslladar la sala d’exposicions del Govern i va criticar que l’adequació de la sala suposi un cost de 120.000 euros. En el tema dels frescos de Santa Coloma i l’estudi de la construcció d’un edifici semi soterrani al costat de l’església per ubicar-los, Rios va deixar clar que «patim per la integritat de l’obra, Santa Coloma és una zona inundable i pot suposar algun problema, si serà aquesta la seva ubicació definitiva i el seu cost, de 800.000 euros». 

El representant socialdemòcrata va arrodonir assegurant que «el ciutadà no té res per palpar si tots aquests projectes valdran la pena o no. The Cloud n’és un exemple clar. Només coneixem com serà la façana i no hi ha ni calendari. Si es comencés a construir avui s’acabaria en dos anys. Entenc que vénen les comunals i que s’han de penjar unes quantes medalles, però és del tot electoralista».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT