PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Govern assegura que el banc pont tindrà llicència

Cinca insisteix en què «es vol garantir el màxim de llocs de feina»

Per IVÁN ÁLVAREZ

Jordi Cinca, portaveu del Govern
Jordi Cinca, portaveu del Govern | Tony Lara
El ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, va exposar diversos punts que segueixen generant conflicte entre els molts afectats per l’afer de la Banca Privada. En primer terme va assegurar que el banc pont, que ha de començar a operar a finals de juliol i que ha de recollir tots els actius lícits de BPA, tindrà llicència bancària. 
En confirmar-se aquest extrem,  evidentment, s’obre el ventall d’opcions a l’hora de definir quina serà l’entitat o persona jurídica que absorbirà per fusió aquest banc bo i crear-ne un nou i definitiu. Cinca va explicar que «el que està fent ara l’AREB és preparar totes les estructures necessàries per constituir aquest banc pont i que pugui funcionar» Tot i això va insistir en donar una resposta més àmplia i mostrar la postura del Govern en tot aquest procés «quan tinguem coneixement amb exactitud de tot el pla d’actuació». El ministre va negar que el banc pont necessiti per començar a operar una injecció de 30 milions d’euros de capital, ja que «la quantitat la ha de determinar l’INAF en funció de l’activitat que hagi de fer aquest banc, en aquest primer període. No és estrictament necessari que hagi de tenir 30 milions per començar». Cinca va afirmar que era molt important , en aquest procés, poder comptar amb els empleats, i que era «imprescindible» tenir la implicació dels treballadors de BPA. 
A més, pel portaveu del Govern és positiu que les negociacions dels treballadors amb l’AREB i la definició del banc pont puguin avançar en paral·lel. Un cop més va insistir en que l’objectiu és que es produeixin el mínim d’acomiadaments possibles, però això dependrà del tipus d’institució que es quedi la nova entitat i de les seves necessitats. El ministre va defensar que «des del Govern sempre hem lluitat  perquè la solució final ha de ser la que destrueixi els menys llocs de treball i, per tant, el poder assegurar el màxim de llocs de feina». Cinca va cloure esperant que durant l’estiu es pugui treballar en l’elaboració d’una Iniciativa Legislativa que permeti ampliar la cobertura sanitària en casos especials, com serien els dels acomiadats de BPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT