PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Navarro: «Quan no es guanya res s’han de canviar coses»

El capità blaugrana parla del futur de l’equip i Vidal es mostra satisfet per ser de nou culer

Per JOAN JOSEP BLASCO

Navarro i Vidal van compartir uns minuts a la seu central d’Andbank.
Navarro i Vidal van compartir uns minuts a la seu central d’Andbank. | Tony Lara
El Nike Camp Andbank és sinònim d’esperar. Per un motiu o un altre, la majoria de cops perquè no hi és present el jugador que assisteix a la roda de premsa o trobada amb els joves participants. Aquest fet provoca que s’allarguin fins a la sacietat respecte al que inicialment estava programat. Ahir va ser una nova prova. I també es va repetir allò de no voler atendre als mitjans de comunicació. És un clàssic de cada estiu.
 
Qui sí que va atendre a la premsa és Joan Carles Navarro. El jugador de l’FC Barcelona s’està recuperant d’una lesió, que l’ha apartat per decisió pròpia de l’Eurobasket. Ho fa per poder estar al màxim de cara a la pròxima temporada amb els blaugranes. No es posa data de tornada. «Tinc ganes de tornar a ser un jugador important», afirma Navarro, i treballa per recuperar-se i poder estar al màxim. Sobretot per no recaure de nou, ja que la temporada passada es va perdre partits importants al llarg del curs, com els de la final dels play-off contra el Reial Madrid. «És una decisió difícil renunciar a l’Europeu i la selecció», però hi estava obligat «per estar bé», ja que «porto molts quilòmetres a les cames». De les opcions d’Espanya per recuperar el títol continental no en dubta a pesar de les absències, com la seva mateixa, Marc Gasol o Serge Ibaka: «L’equip és molt bo. Opta a guanyar el títol segur».
 
A nivell de club, el Barça es troba en plena transformació. Un fet ben estrany com no aixecar cap mena de trofeu la temporada passada ho obliga. «Hi haurà bastants canvis a la plantilla. Esperem que les peces puguin encaixar», indica el capità blaugrana, que veu evident que es produeixi perquè a l’entitat «quan no es guanya res s’han de canviar coses». Va ser una campanya «difícil per a tothom» i confia que la remodelació de la plantilla sigui profitosa i aporti resultats: «Esperem que l’any que ve sigui diferent i poguem guanyar algun títol». Xavi Pascual segueix a la banqueta. A pesar de venir de no sumar cap títol, per tot l’assolit fins ara  «té crèdit» per continuar.
 
Qui no segueix a l’equip és Mario Hezonja, que dóna el salt a l’NBA. Va ser escollit en el número cinc del draft per Orlando Magic i ja es troba als Estats Units disputant la lliga d’estiu. Navarro assenyala que el croat «tenia moltes ganes d’anar allà. Té joc i físic per ser-hi», i no dubta que triomfarà «per les seves característiques. Serà fàcil que jugui bé». Pel que fa a un altre jugador, Quino Colom, destaca que «ha fet una temporada increïble. Ens ha sorprès una mica a tots». I remarca la temporada del BC MoraBanc Andorra, conjunt que en el seu retorn a la Lliga Endesa va aconseguir «complir l’objectiu amb la permanència. La pròxima temporada pot fer-ho millor».

Vidal torna a casa

El que només va voler respondre les preguntes dels nens va ser Aleix Vidal, un dels dos fitxatges de l’equip de futbol de l’FC Barcelona. Segueix la mateixa línia que dies enrera van mostrar al Nike Camp Andbank Andrés Iniesta, Sergio Busquets i Marc Bartra. Només va respondre les preguntes innocents dels nens. Vestir la samarreta blaugrana, com va fer-ho un any en la seva etapa de formació, és tota una fita. «Sempre ha estat un somni arribar a l’elit i si és en un equip com el Barcelona ja no es pot demanar més a nivell personal i professional». Tot i haver passat també per la base del RCB Espanyol i el Reial Madrid, es considera culer: «Sempre ha estat casa meva. Per a mi és especial».
 
Té clar on arriba. I que s’exigeix. Els objectius són de màxims. «Tothom sap que són els més alts en un club com aquest que té els millors jugadors del món», indica el jugador, l’única incorporació de l’estiu juntament amb Arda Turan. Respecte al turc destaca que «sorprenderà a tothom per a bé» per les seves característiques, que s’adaptaran al joc dels blaugranes. La sanció que té el club català de la FIFA fa que els nous no puguin debutar fins el 2016. Estaran quatre mesos sense disputar un partit oficial, només entrenant. L’any vinent hi ha Eurocopa i confia en què ara que havia entrat a la selecció espanyola, no se’n quedi fora: «Tant de bo que no afecti. No serà fàcil tornar-hi perquè el no jugar sempre et fa baixar una mica el nivell competitiu». També va parlar d’un dels seus companys al combinat nacional. Iker Casillas té les hores comptades al Reial Madrid i està a punt de recalar al Porto. Del porter assenyala que «m’ha ajudat molt com a capità que és de la selecció» i pel que significa pel club blanc, el tracte cap a la seva persona no és correcte: «Estan sent injusts amb ell. El futbol té poca memòria. Desgraciadament li estan donant molts pals».
 
El lateral català ha estat un rodamón fins arribar a la ciutat comtal. De tot arreu on ha jugat, el club que va significar un canvi en la seva carrera va ser l’Almeria, on va debutar a Primera Divisió i on «he crescut més com a futbolista». L’explosió la va donar lel curs passat al Sevilla. El rendiment mostrat va convèncer Luis enrique per fitxar-lo. I de qui era el seu entrenador, Unai Emery, només té bones paraules, perquè amb ell va matertialitzar el seu millor any. «És un entrenador perfectament capacitat per portar qualsevol equip. Treu el millor de cada jugador», destaca.
PUBLICITAT
PUBLICITAT