PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Sindicatura de Comptes adverteix les EMD de les Valls

L’informe recull que cap dels municipis ha presentat els comptes dins del termini establert

Per EL PERIÒDIC

Habitatges d’Os de Civís.
Habitatges d’Os de Civís. | RÀDIOSEU
La Sindicatura de Comptes ha analitzat l’estat del romanent de tresoreria a data 31 de desembre del 2012 de les set entitats municipals descentralitzades (EMD) del municipi de les Valls de Valira, i en front dels resultats, les ha advertit que cap d’elles no va presentar els comptes en el termini establert. D’aquestes, només Os de Civís va aprovar el compte general, tot i que fora del termini inicial.
 
L’informe, segons recull l’ACN, també remarca que el reconeixement dels drets pressupostaris «no sempre es va fer amb els criteris adequats» i que algunes obligacions pressupostàries derivades de contractes d’obra «es van reconèixer a partir de les certificacions d’obra sense ajustar l’import a l’indicat en les factures rebudes».
 
De la mateixa manera, l’informe, presentat pel síndic Joan-Ignasi Puigdollers com a ponent, va ser aprovat pel Ple de la Sindicatura en la sessió del 19 de maig del 2015. El treball té per objecte obtenir «una raonable seguretat sobre si el romanent de tresoreria (...) de les EMD d’Arcavell, la Farga de Moles, Ars, Asnurri, Bescaran, Civís, Os de Civís i Sant Joan Fumat, es va presentar conforme als principis i normes comptables que són d’aplicació». A més, la Sindicatura posa de relleu que aquest treball «s’ha vist limitat per l’absència de determinada informació sol·licitada, així com per algunes mancances de la informació lliurada, sobretot relatives als aprofitaments forestals».
També posa de relleu que la gestió i el control dels aprofitaments forestals «es va fer sense complir amb totes les obligacions que indica la normativa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT