PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Compromís demana que es millori el centre històric

El grup proposa mesures i accions per dinamitzar la zona antiga de la ciutat

Per EL PERIÒDIC

Casc antic de la Seu d’Urgell.
Casc antic de la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
El grup municipal de Compromís X la Seu a l’Ajuntament ha presentat una moció de plenari amb un paquet de mesures i accions per tal de millorar la imatge i la dinamització del centre històric de la ciutat. 
Des del mateix grup municipal i a través d’un comunicat, s’ha volgut recordar que el nucli antic «és l’ànima de la ciutat i en els darrers anys ofereix una imatge degradada», el que segons el grup, va en detriment de la qualitat residencial i l’activitat comercial i turística. «Els porxos, les cases tradicionals d’estructura urbanística medieval i els nombrosos romanents medievals de la seva arquitectura li donen molt atractiu pels nostres visitants».
 
De la mateixa manera, Compromís X la Seu ha manifestat que molts aspectes negatius «desfiguren aquesta valuosa zona urbana», posant com a exemple «botigues tancades» arreu de la ciutat amb «aparadors abandonats» i amb «persianes baixades», a més de «construccions sense acabar en els porxos centrals, defecacions habituals de cagades i pixades gos, sorolls descontrolats, parets despintades de moltes de las cases, nombrosos pisos tancats sense habitar i proliferació d’activitats incíviques i il·legals».
A més, el grup al·lega que algunes mesures urbanístiques podrien haver facilitat la regeneració urbana del carrer, «però pel moment, només s’aprecia l’augment d’edificabilitat en alguns habitatges puntuals». I afegeix que altres mesures urbanes ornamentals, com el foment de flors en els balcons de carrer, «podien haver estimulat l’atractiu arquitectònic i el conjunt del paisatge urbà». 
 
En contrapunt, Compromís X la Seu declara que l’equip de govern municipal «ha pressupostat i projectat la construcció d’una galeria sense sentit, per obrir el carrer dels Canonges directament al carrer Lluis de Sabater».
 I remarca que als costos econòmics «s’han d’afegir els costos de sacrificar una casa tradicional, documentada ja en el primer cadastre urbà de 1716, i ben ambientada amb uns balcons de baranes de forja». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT