PUBLICITAT

Andorra La Vella

La Plataforma d’ONG recapta 91.200 euros per al Nepal

La plantilla d’Andorra Telecom recull 1.000 euros per al país asiàtic

Per EL PERIÒDIC

Treballadors d'Andorra Telecom, amb el txec de l'aportació.
Treballadors d'Andorra Telecom, amb el txec de l'aportació. | EL PERIÒDIC
la Plataforma d’ONG d’Andorra ja ha recaptat més de 90.000 euros per contribuir a afrontar l’emergència al Nepal, provocada pel terratrèmol de fa unes setmanes. En total, les ONG han recollit 91.241,07 euros. Amb tot, els comptes bancaris destinats a recollir fons per al Nepal continuen oberts per fer donatius.
 
La Plataforma ha volgut agrair la col·laboració de totes aquelles persones, institucions públiques, parapúbliques i empreses privades que han fet «possible recaptar una ajuda importantíssima per a la reconstrucció d’aquest país asiàtic que va patir greus terratrèmols el passat mes d’abril», segons ha informat en un comunicat. 
 
Les últimes dades difoses revelen que el sisme ha provocat més de 7.500 morts, 15.000 ferits i 2,8 milions de desplaçats interns i, a més, hi ha més de 200.000 edificacions destruïdes i 190.000 molt danyades. A tot això s’hi suma «l’arribada del monsó al país, un fenomen que es caracteritza a la zona per forts vents carregats de pluja, fet que dificultarà molt més l’arribada d’ajuda a tots els indrets del país».
 
La Plataforma d’ONG d’Andorra i la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia continua fent una crida d’ajuda a la població per ajudar les víctimes del terratrèmol al Nepal del passat dissabte 25 d’abril. «Agraïm totes les aportacions i demanem a la població que continuï ajudant als milers d’afectats que actualment i durant molt de temps en patiran les greus conseqüències», ha recordat en la nota, firmada per Intermón-Oxfam, l’ONG que actualment presideix la Plataforma d’ONG. 
En els 92.000 euros recaptats encara no s’hi han sumat tots els diners aconseguits mitjançant una trucada al 141 (donació de 2 euros per trucada), un número de telèfon habilitat per Andorra Telecom.
 
1.000 EUROS DELS TREBALLADORS / D’altra banda, la plantilla d’Andorra Telecom va entregar ahir un xec per valor de 908 euros a la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, després que al maig iniciés una campanya de conscienciació interna entre els treballadors perquè fessin aportacions voluntàries per ajudar el Nepal. Un dels membres del patronat de la Fundació, Jaume Vitales, va explicar ahir que una part de la donació servirà per solucionar els problemes causats als projectes propis, com la llar Kailash «que necessita moltes reparacions» i els infants que acullen tenen «molts membres de les seves famílies desapareguts o morts». i una altra part es destinarà als projectes en què intervenen i en els quals «sabrem de primera mà on van a parar els diners», segons informa l’ANA. Un cop passada la primera emergència, ara les petites ONG treballen per al «dia de després», va aclarir Vitales. Reconstruir la xarxa d’aigua potable, escoles i edificis, instal·lar plaques solars... «Tenim feina per molt de temps», va reconèixer. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT