PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Descendeix en un 0,7% el nombre de visitants al maig

La matriculació de vehicles incrementa un 4% el mes de juny

Per El Periòdic

Una visitant francesa visita el casc antic d’Andorra la Vella.
Una visitant francesa visita el casc antic d’Andorra la Vella. | Tony Lara
El mes de maig passat van arribar al Principat un 0,7% menys de visitants que el mateix mes del 2014. De les 587.116 entrades registrades, 438.000 d’ells venien únicament a passar el dia, xifra que també anota un descens del 6,2% respecte el mateix període de l’any passat. Per contra, el nombre de turistes, en aquest mateix termini temporal, va augmentar en un 20,2%, segons publica el departament d’Estadística del Govern. Tant els visitants espanyols com els francesos van créixer: un 2,4% en el primer cas i un 1,2% pel que fa a la segona nacionalitat.
També van apuntar a l’alça les matriculacions de vehicles durant el juny i en comparació amb el mateix mes del 2014; van ser registrats un 4% més d’automòbils. Així doncs, els últims 12 mesos es van donar d’alta al Principat un total de 3.298 vehicles, un 20,3% més que el mateix període del 2014.
 
El tipus de vehicle al que més sortida es va donar van ser els catalogats dins del grup d’‘altres’, que van registrar un increment del 40%, seguits de motocicletes i ciclomotors amb un 18,6% i turismes, que únicament van créixer un 0,9%. En total, van matricular-se durant el mes de juny 311 vehicles.
 
IPC/El mes passat va tornar a baixar la variació anual de l’IPC en un 0,9%. També va baixar fins a cinc punts i mig la xifra d’importació de carburants. No obstant, les importacions van créixer un 1,5%, tot suposant 90,91 milions d’euros, mentre que les exportacions van ser per valor de 7 milions d’euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT