PUBLICITAT

Le Havre

Purito segueix en la lluita per la general en una etapa moguda

Una caiguda en l’últim quilòmetre obliga a Tony Martin a abandonar i Froome és líder virtual

Per #GASS

Tony Martin es lamenta, ahir després de la caiguda que li va costar l’abandonament del Tour.
Tony Martin es lamenta, ahir després de la caiguda que li va costar l’abandonament del Tour. | AP PHOTO / ERIC FEFERBERG
El mallot groc està tacat de mala sort. Primer va ser Fabian Cancellara qui va haver d’abandonar després de la caiguda més forta fins ara en el Tour de França, la qual va provocar diverses retirades de la competició en l’etapa del Mur d’Huy. 
 
Ahir va ser el torn per a Tony Martin, que va posar-se el mallot groc dimarts després d’un atac magistral a falta de tres quilòmetres. Però una caiguda, que ell mateix va provocar, quan només restaven 800 metres per a la línia d’arribada de l’etapa que anava d’Abbeville a la localitat de Le Havre el va obligar a abandonar del Tour. Martin va poder mantenir el mallot ja que va creuar la meta, amb l’empenta dels seus companys d’equip que el van ajudar en tot moment, però ja es veia que la seva continuïtat per avui seria complicada ja que anava arrastrant el braç amb clars signes de dolor. El resultat final va ser una clavícula trencada i el somni de lluitar per la general fins el final fet a miques. 
 
En la caiguda, també s’hi va veure involucrat el guanyador del Tour de l’any passat, Vincenzo Nibali, que per sort no va patir cap lesió greu. Qui també va tenir problemes és el cap de files de l’equip Movistar, Nairo Quintana, que també va patir un cop fort al colze, al qual li van haver d’aplicar alguns punts. Aquesta és la segona caiguda en només sis etapes que s’emporta un mallot groc. Froome, en cas que no hi hagi canvis en l’etapa d’avui per una escapada grossa, haurà d’anar amb compte vigilar.
 
Malgrat tot, l’anglès encara ha de disputar l’etapa d’avui, que unirà les dues localitats franceses de Livarot i Fougères, per ser líder. El recorregut comptarà amb un port de muntanya de categoria quatre i Joaquim Rodríguez ho tindrà difícil per recuperar el mallot de la muntanya, que de fet ni ell mateix vol, ja que es vol centrar en la general. Ahir el va perdre en favor de Daniel Teklehaimanot, que va protagonitzar una escapada important juntament amb dos altres ciclistes i va fer història al ser el primer africà en vestir-se de punts en un Tour de França. La setena etapa, però, serà clarament favorable als ciclistes especialitzats en esprints, ja que no compta amb gaires pujades i baixades. 
 
La sisena etapa va acabar amb un regust agredolç per a l’equip Etixx-Quick Step. La lesió de Martin va contrastar amb la victòria d’etapa de Zdenek Stybar, que va entrar gairebé sol a meta després de l’atac realitzat quan restaven 500m per a la meta. Purito va entrar en la 13a posició amb el grup davanter, per la qual cosa va mantenir la 18a posició en la general a 2.12 minuts de Martin. 
 
El Tour dels abandonaments de groc està encarant ja la fase final d’etapes sense mutanya, abans d’arribar als Alps i els Pirineus.
PUBLICITAT
PUBLICITAT