PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FC Lusitans: Amb el cap ben alt

El Lusitans cau per la mínima conta el West Ham en un partit mancat d’oportunitats i on Alfi va tenir una darrera ocasió per fer l’empat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Lee supera Gerardo per marcar l'únic gol del partit.
Lee supera Gerardo per marcar l'únic gol del partit. | Tony Lara
Fi de trajecte. La lògica segueix el seu transcurs i l’FC Lusitans queda eliminat per un West Ham United FC que en cap dels dos partits va jugar amb els seus millors jugadors. Però això no treu mèrit al que van ser capaços de fer en els doble enfrontament. Aquelles diferències que s’havien de produir, al terreny de joc i en el marcador, no van arribar, i la imatge mostrada fa que puguin marxar satisfets de com s’han enfrontat a un equip de la Premier League.
 
La primera part no va ser gens apassionada pels espectadors que es van reunir a l’Estadi Comunal, amb el domini de l’esfèrica, com era evident, en els peus bitànics, mentre que de forma esporàdica els andorrans tractaven de sortir amb la pilota controlada per provar d’acostar-se a la porteria contrària. Dos Reis amb un centre-xut va estar a punt de posar en problemes a Randolph, que va haver de recular amb velocitat per la direcció que havia pres el cuir, però aquest va escapar-se per sobre el travesser. Els hammers es quedaven amb un jugador menys abans del quart d’hora. Sakho, que en l’anada va marcar els dos primers gols, li etzibava un cop de colze al mig del camp a Moi, en una jugada sense incidència, però que li va suposar l’expulsió amb targeta vermella directa. Tot i trobar-se amb aquest contratemps, les diferències entre un conjunt de la Lliga Nacional i un altre de la Premier League eren evidents. Al 21 Lee aprofitava l’assistència entre línies d’Amalfitano per marcar amb un xut ajustat a la base del pal. L’estirada de Gerardo no va servir per a res.
 
El partit va decaure. Els visitants tocaven i tocaven, però no tenien cap mena de pressa per donar-li més ritme al partit. No li calia. Ho teníen tot controlat i estaven amb 10 jugadors al camp. El Lusitans tractava de frenar el joc del rival, sobretot a través de les bandes. En atac, no tenien opcions. Els hi mancaven efectius a dalt per tractar de crear jugades interessants. L’espectacle estava més a la graderia. El mig centenar de seguidors hammers tractaven de passar-s’ho el millor possible. No paraven de cantar i a la mitja part fins i tot algun, aprofitant la pista d’atletisme que rodeja el terreny de joc, es va atrevir a saltar-se el cordó de seguretat i intentar emular Sir Sebastian Coe sobre el tartan. No va ser el primer en mostrar les seves dots atlètiques.
 
En la represa el guió no va variar. El conjunt andorrà es trobava ben assentat i no permetia que el rival estigués amb la ment clara per elaborar jugada. Els londinencs tenien la possessió de forma evident. Aguilar, amb una falta llunyana, va posar en tensió a Randolph, però el xut s’escapava prop del pal. El matx era soporífer per a qui volgués intensitat al camp. Cap dels dos patien i així anaven passant els minuts. Fins que es va arribar al temps de descompte i a Alfi li arribava una pilota que quedava morta. La seva rematada la treia sota pals Burke. El Lusitans va tenir l’empat a tocar.
 
Competitius

L’entrenador del Lusitans, Xavi Roura, destacava que «estic content per l’equip. Hem tingut les nostres oportunitats». No van passar masses engunies i quan es van trobar amb un jugador més al camp el West Ham «ha anat enrera i ens han donat més el control del partit». El satisfà el fet que «hem estat competint en tot moment en els dos partits» i  «donades les diferències reals el que en un principi es donava com una eliminatòria descompensada, al final no ho ha estat tant». També va demanar disculpes per no presentar-se a la roda de premsa prèvia al matx, que s’havia de realitzar dimecres. El motiu va ser de salut. Va patir un atac d’angoixa i s’estava tractant. «Vaig fer malament de no comunicar el tema», admet.
 
Slaven Bilic aquest cop sí que va ser a la banqueta. Amb Roura no van creuar paraula. Però qui dirigia de nou l’equip era el seu ajudant, Terry Westley. El tècnic anglès va assenyalar que «tot i haver patit una expulsió hem dominat el partit i marcat». Està satisfet perquè aquesta eliminatòria ha servit per a la «inclusió de jugadors joves, perquè agafin experiència». Les peces més importants de la plantilla no han jugat en aquesta ronda. Encara estan en fase de progressió per encarar la campanya, pel que els hammers canviaran molt fins a l’inici de la Premier League: «Estem encara de pretemporada i això es nota molt. Per això no hem aconseguit un resultat que la gent podia esperar».
 
Moya deixa el Lusitans

Aquest va ser el darrer matx d’Edu Moya amb la samarreta del Lusitans. L’andalús ho anunciava després del partit. La retirada encara no la veu propera, però deixarà Andorra. «El futbol forma part de la meva vida, però ara no és el més important. Ho és la meva família. Seguiré jugant a futbol però no sé on», anunciava el jugador, que està orgullós del que ha fet l’equip en aquest pas de l’Europa League: «Porto molts anys jugant a nivell professional i el que ha donat l’equip en aquest partit i l’anterior s’ha de tenir en compte per l’esforç que ha realitzat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT