PUBLICITAT

Andorra la Vella

Vandalisme d’estiu

El trencament del mobiliari d’algunes terrasses alerta els propietaris dels bars

Per RAFA MORA

Les tanques de protecció de la terrassa exterior del bar d’Andorra la Vella, trencades.
Les tanques de protecció de la terrassa exterior del bar d’Andorra la Vella, trencades. | EL PERIÒDIC
Amb l’arribada del bon temps, la nit té més vida, i com que té més vida, acull més riscos, i com que acull més riscos, alguns paguen les conseqüències de la festa i la xaranga. I no és que el divertiment estigui penat, però hi ha uns límits que alguns s’encarreguen de sobrepassar i d’altres n’acaben farts. No se sap si serà l’alcohol, l’edat de la persona o alguna necessitat violenta d’eliminar tensions internes, però el cas és que alguns establiments que tenen el seu mobiliari a peu de carrer són els que reben un fort cop.
 
A Andorra la Vella, un dels afectats és el Piscolabis, situat al carrer Pau Casals. En menys d’un mes ja porta dos actes de vandalisme, i el seu propietari, Xavier, n’està fart. La terrassa del local té unes baranes de fusta que separen la zona de taules del carrer per on passen els cotxes i fonamentalment els taxis que tenen la parada just enfront. Aquests baranes de fusta se les ha trobat trencades dos matins. Primer va ser a principis de mes, quan sobre les 5.00 de la matinada van començar a trencar-li aquests tanques. Sap que va ser sobre aquella hora perquè assegura que aquella matinada va sortir molt tard de treballar. L’altre atac ha estat «aquesta passada matinada», assegura, quan s’ho ha tornat a trobar tot trencat. 
 
Xavier ja no sap què fer. Considera que està en un punt d’indefensió perquè creu que el seu establiment està en un punt de pas entre alguns locals de festa nocturna i altres als quals acudeixen alguns, i que com que el carrer Pau Casals és zona de pas, acaba bevent oli. «Són puntades de peu, ho tinc clar», reflexionava ahir el propietari, i descartava totalment que fos un cotxe estavellat contra l’estructura perquè les tanques estan tretes del seu suport al terra per la part de dins.  Segons alguns propietaris, l’afectació inclou el passadís de l’Escale i els carrers següents, tot i que els desperfectes més grans els ha patit el local Piscolabis.
 
Xavier assegura que el primer que va fer va ser comunicar l’incident a Circulació d’Andorra la Vella, «però no em van fer ni cas». Ho va fer així perquè els desperfectes ocupaven part de la via per on passen els cotxes. Llavors va trucar a Higiene i aquí li van dir que el tema era Circulació, així que el peix que es menja la cua va acabar en nores.
 
Qui si va acudir va ser la Policia, que va prendre nota i va instar el propietari a fer la factura dels desperfectes i a fer la corresponent denúncia. La situació ahir era d’indefensió, però espera que les autoritats puguin prendre alguna mesura per poder dormir tranquil sense pensar que al dia següent es trobarà quelcom trencat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT